Η Upfield Ελλάς στηρίζει την ‘Κιβωτό του Κόσμου’

Η Upfield Ελλάς, αναγνωρίζοντας το ανθρωπιστικό έργο του οργανισμού μητρικής και παιδικής προστασίας ‘Η Κιβωτός του Κόσμου’, προσφέρει οικονομική βοήθεια 20.000 ευρώ για την ενίσχυση των δράσεων του οργανισμού.

 

Τα χρήματα αυτά της δωρεάς συγκεντρώθηκαν μέσω της συμμετοχής των υπαλλήλων της στο “Fit for Good Challenge”, μια εταιρική δράση που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, ως μέρος ενός μεγαλύτερου προγράμματος υγείας και βελτίωσης φυσικής κατάστασης των εργαζομένων της παγκοσμίως.

Στόχος της εταιρείας είναι να βοηθάει τους ανθρώπους να είναι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς, γι’αυτό ενθαρρύνει και τους υπαλλήλους της να υιοθετούν μια πιο υγιεινή διατροφή, βασισμένη σε φυτικά τρόφιμα και να ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με αυξημένη φυσική δραστηριότητα.

Σκοπός, λοιπόν, του ‘Fit for Good Challenge’ ήταν κάθε ομάδα να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα βήματα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα συγκεντρώνοντας, έτσι, χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Ταυτόχρονα, στόχος του παιχνιδιού ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων συνεργασίας  και εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της ομάδας, για την επίτευξη ενός καλύτερου, πιο παραγωγικού εταιρικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα εν μέσω της δύσκολης περιόδου της πανδημίας και της καραντίνας.


Η Upfield Hellas και η ομάδα της, οι «Walkaholics», κατέλαβαν την 3η θέση παγκοσμίως, αφού έκαναν συνολικά 3,15 εκατ. βήματα. Για τη δωρεά τους, επέλεξαν την οργάνωση ‘Η Κιβωτός του Κόσμου’.


Τα μέλη της ομάδας «Walkaholics» Πέγκυ Κόλλια, Απόστολος Νεστορίδης, Γιάννης Καπράνος, Θωμάς Ζαχαρός, Δημήτρης Κίτσιος και Κωνσταντίνος Χατζηπέτρου θεώρησαν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα μια ευκαιρία που συνδυάζει όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να τους παρακινήσουν και να τους δυναμώσουν σαν ομάδα μέσα στην πανδημία.

Σύμφωνα με τους ίδιους: «ήταν μια ευκαιρία να προσφέρουμε, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη φυσική μας κατάσταση, δίνοντάς μας μία εξαιρετική αφορμή να γνωριστούμε καλύτερα, αλλά και να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας με έναν ξεχωριστό και πρωτότυπο τρόπο μέσα από αυτήν την εμπειρία».

«Από τη στιγμή που όλοι συμμετείχαμε από διαφορετικές τοποθεσίες, έπρεπε να διατηρούμε συχνή και καλή επικοινωνία. Μια άλλη πρόκληση ήταν ότι έπρεπε να  παρακινούμε συνεχώς ο ένας τον άλλον, ώστε να παρακολουθούμε την απόδοσή μας στο τέλος κάθε ημέρας και να ενθαρρύνουμε όλους τους εμπλεκόμενους να κάνουν έναν ικανοποιητικό αριθμό βημάτων. Τελικά, όλη η ουσία βρισκόταν στο πώς θα ενθαρρύναμε τους συμπαίκτες μας, υποστηρίζοντάς τους συνεχώς, ώστε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και τις προηγούμενες επιδόσεις τους».

Η ομάδα βίωσε τη συνεργασία της όχι μόνο ως έναν λόγο για περισσότερη επικοινωνία και σύσφιξη των δεσμών τους, αλλά και ως μία διέξοδο για προσωπικό αναστοχασμό: «Είχαμε πολύ χρόνο να σκεφτούμε σε αυτούς τους μεγάλους (και κυρίως μοναχικούς) περίπατους και συλλογιστήκαμε το πώς μικρές και απλές ενέργειες μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση σε άλλους συνανθρώπους μας», συμφωνούν όλα τα μέλη της ομάδας.

«Σε ομαδικό επίπεδο, αυτή η πρόκληση μας βοήθησε να γίνουμε δημιουργικοί στην εξεύρεση τρόπων για να παρακινήσουμε ο ένας τον άλλο (ακόμη και τους ίδιους μας τους εαυτούς) και μας εφοδίασε με μία επιπλέον πολύτιμη εμπειρία ομαδικής εργασίας, δεδομένου ότι όλα τα μέλη προέρχονταν από διαφορετικά τμήματα της εταιρείας», καταλήγουν.

You might also like