Εστίαση: Αγωνία για τον Δεκέμβριο και το άνοιγμά της

Σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης μελετάει το κυβερνητικό επιτελείο. Η απόφαση αναμένεται να παρθεί ασφαλώς πριν από τα Χριστούγεννα αλλά όχι αμέσως με τη λήξη του δεύτερου απαγορευτικού. Η διαδικασία θα σχετιστεί με την πορεία της πανδημίας.

 

Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης σχετικά με το πότε θα αρθεί το απαγορευτικό στην εστίαση και τη διασκέδαση, καθώς είναι πλέον φανερό ότι η αγορά στενάζει και τα περιθώρια αντοχής πολλών μικρών επιχειρήσεων έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, αναμένεται πως θα ανοίξει πρώτα η εστίαση και στη συνέχεια τα κέντρα διασκέδασης και γενικά οι χώροι και οι δραστηριότητες στις οποίες οι πελάτες στέκονται όρθιοι και ο συγχρωτισμός είναι πιο εύκολος.  Όσο αφορά το ωράριο λειτουργίας, η κυβέρνηση προσανατολίζεται και σε αυτή την περίπτωση στη σταδιακή απελευθέρωσή του.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι ιδιαίτερα ανησυχητική καθώς η ύφεση που παρατηρείται είναι μάλλον μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περίοδο απαγόρευσης το δίμηνο Απριλίου- Μαΐου 2020 ενώ ανησυχητικά μεγάλος είναι ο αριθμός καταστημάτων που βάζουν οριστικό λουκέτο εν μέσω δεύτερου lockdown.

Σύμφωνα με επαγγελματίες με τους οποίους συνομίλησε το Grill, η εικόνα της εστίασης διαμορφώνεται πλέον από αρκετούς παράγοντες όπως το κλείσιμο των σχολείων που έφερε στα σπίτια τους άρα και στο οικιακό μαγείρεμα αρκετές χιλιάδες γονέων, την αναμονή των οικονομικών βοηθημάτων από σημαντικό τμήμα του καταναλωτικού κοινού και, φυσικά, την έντονη ανησυχία που επικρατεί όσο αφορά την εξέλιξη της πανδημίας.

You might also like