Συζήτηση σήμερα με θέμα «Οι chefs και η Ελληνική Κτηνοτροφία»

Στις 12.00 το μεσημέρι από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής- Συμμετέχει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις

Την Τετάρτη, 18 Νοε 2020, στις 12.00, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής οργανώνει δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την «Οι chefs και η Ελληνική Κτηνοτροφία», και καλεί όλους στο facebook Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα ή στο www.vgainoumemprosta.skywalker.gr.

 

Η Μάγδα Κοντογιάννη και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής Γιάννης Κοντογιάννης έχουν απευθύνει πρόσκληση σε επιλεγμένους συνεργάτες να συζητήσουν για τις δυνατότητες προώθησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και ιδιαίτερα των αρβανίτικων τυριών και του «χοντρού» της αρβανίτικης προβατίνας.

Στην δημόσια συζήτηση της Τετάρτης, 18 Νοε 2020, στις 12.00 οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να καταγράψουν ερωτήσεις και να ακούσουν τις σκέψεις-προτάσεις του Κωνσταντίνου Μουζάκη (από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής Ακρόπολις), του Γιώργου Τσαλίκη (από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδος-Ηπείρου), του Αναστασίου Παπαδάκη (από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης) και του Στέλιου Μαστοράκου (από την Σχολή Κρέατος MEAT PRO) με συντονιστή τον Δημήτρη Μιχαηλίδη (ΑγροΝέα), και την υποστήριξη ομάδας του Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα.


Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής, χαιρετίζει την υπογραφή Σύμφωνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής- Ακρόπολις (4/11/2020), με στόχο την προβολή του γαστρονομικού τουρισμού της Αττικής, με βάση την αγροτική παραγωγή της Αττικής με ντόπιες ποικιλίες και αυτόχθονες φυλές.


Στην Αττική, παραδοσιακά έχουν αναπτυχθεί περιοχές που διατηρούν την αναγνωρισιμότητά τους και είναι γνωστές για την έντονη προβολή της παραδοσιακής γαστρονομίας, όπως στην Βάρη (Βλάχικα), στην Χασιά, στα Καλύβια και σε πολλά άλλα μέρη, όπου το «χοντρό» (παΐδια από προβατίνα), το χοντρό με μακαρούνια, το πρόβειο με λάχανο, το πρόβειο με μελιτσάνες, το κεμπάπ πρόβειο στη γάστρα, το πρόβειο στη γάστρα με ντομάτα και φέτα, το «ξυνοτύρι», οι «τζόλες» ή «ντότλες» και άλλες τοπικές λιχουδιές «βασιλεύουν» …. Και πάνω σε αυτήν την παραδοσιακή γαστρονομία έχουν στηρίξει την «τοπική ανάπτυξη», δηλ. την ευημερία των κατοίκων της περιοχής τους.

Σήμερα, που όλος ο κόσμος εξυμνεί την Μεσογειακή Διατροφή, είναι αδικία, ίσως και μεγάλη ανοησία, να μην προβάλλεται και να μην αξιοποιείται στο έπακρο η ευκαιρία με χρήση τοπικών προϊόντων, επεξεργασμένα τοπικά σε μικρές οικοτεχνίες ή εργαστήρια, με τοπικές συνταγές (γαστρονομία-πολιτισμός), για τοπική κατανάλωση, σε ένα σύστημα Τοπικής Εφοδιαστικής Αλυσίδας.


www.vgainoumemprosta.skywalker.gr, Τετάρτη, 18 Νοε 2020, στις 12.00.

You might also like