Με προσφορές, στη μάχη για να κερδηθεί ο πελάτης

Δημιουργικές προτάσεις, δώρα και εκπτώσεις απ την οργανωμένη εστίαση

Προσπάθεια να συγκρατηθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό από τον συνεχώς μειούμενο τζίρο τους, καταβάλουν τα καταστήματα μαζικής εστίασης καθώς η δεύτερη καραντίνα, η οποία φτάνει πια στην τρίτη εβδομάδα της, αποδεικνύεται χειρότερη από την πρώτη, όσο αφορά την κίνηση στα καταστήματα που διανέμουν φαγητό κατ’ οίκον ή με take away.

 

Εκτός από τις προσφορές, η οποία όμως είναι μια πάγια τακτική του κλάδου, στην μάχη έχουν μπει και δώρα καθώς και νέα πιάτα με τα οποία οι καταστηματάρχες προσπαθούν να προσελκύσουν πελάτες, καθώς όπως αποδεικνύουν οι πρόσφατες μελέτες της Nielsen και της IRI (κυρίως για το λιανεμπόριο), σημαντικό κομμάτι του καταναλωτικού κοινού επιθυμεί, εν μέσω πανδημίας, να ψωνίσει από καταστήματα που δεν γνωρίζει ή έχει ακούσει για αυτά θετικά σχόλια. Ας δούμε όμως πως κινούνται μερικά, χαρακτηριστικά, καταστήματα.

Πιάτσα Καλαμάκι. Μέσα στην καραντίνα,  το Πιάτσα Καλαμάκι στη Φωκίωνος Νέγρη συνεχίζει τη λειτουργία στο πλαίσιο ασφαλώς των νέων κανονισμών. Στο κατάστημα ισχύουν καθημερινά προσφορές όπως αυτή του Efood 1+1 και ‘Φάε με 5 ευρώ’, ενώ παρέχεται 10% έκπτωση για online παραγγελίες. Το κατάστημα προσφέρει ένα λαχταριστό και τεράστιο burger, πατάτες, σως και αναψυκτικό 330 ml…μόνο με 5 ευρώ. Επίσης λάνσαρε νέο λαχταριστό τυλιχτό από τορτίγια καλαμποκιού (φωτο).

 

Jackaroo. Στο νέο κατάστημα του Μιχάλη Ματζουράνη, ο οποίος μας σύστησε παλαιοτέρα το βραβευμένο  Μπαρ Μπεε Κιου, ένα νέο σάντουιτς μπήκε στο μενού. Πρόκειται για το Chopped Cheese (φωτο κάτω),  μια γνήσια συνταγή του Harlem της Νέας Υόρκης με ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο κιμά, καπνιστό μπέικον, κρεμμύδι, τσένταρ, τομάτα, αισμπεργκ, πίκλες, κέτσαπ μουστάρδα, μαγιονέζα.

 

Μπούφαλος. Το κατάστημα στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, συνεχίζει με takeaway και delivery και πάντα με ασφάλεια προσφέροντας καφέ και brunch μέσω Wolt Greece καθημερινά 11:00-16:30 και φυσικά μπέργκερ και συναφή μέσω efood, Wolt Greece και@boxfoodgr. Με παραγγελία τηλεφωνικά στον Μπούφαλο, το κατάστημα προσέφερε ένα βαζάκι αυθεντική μαγιονέζα και ketchup HELLMANN’S (για παραγγελίες πάνω από 20€).


Κεντρική φωτογραφία: Μπούφαλος, Κυψέλη

You might also like