Κτήμα Κυρ-Γιάννη: Έτοιμη η Μαλαγουζιά 2019

Δύσκολη για την ελληνική οινοποιία η χρονιά που φεύγει καθώς η σοδειά του 2019 δεν κατάφερε να καταναλωθεί όπως θα έπρεπε και αρκετοί οινοποιοί χρειάστηκε να αποσύρουν το κρασί που με κόπους είχαν παράγει. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η προσπάθεια έφτασε και φτάνει μέχρι τον καταναλωτή και μια τέτοια περίπτωση είναι η νέα Μαλαγουζιά του Κτήματος Κυρ- Γιάννη.

 

Το 2004 φυτεύτηκε για πρώτη φορά στο λόφο της Σαμαρόπετρας στη Φλώρινα, η βασίλισσα του ελληνικού αμπελώνα, Μαλαγουζιά. Η έκταση των 8 στρεμμάτων με τα φτωχά αμμώδη εδάφη και σε συνδυασμό με το κλίμα της περιοχής,  ήταν ιδανικά να ευδοκιμήσει η ποικιλία.


Χαρακτηριστικά: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φλώρινα, 750ml. Αλκοόλ: 13,5%. Τιμή: 13,00 (από το εταιρικό e-shop warehouse10.gr).


Ο τρύγος του 2019,  έδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα, οπότε και κυκλοφορεί για πρώτη φορά η μονοποικιλιακή Μαλαγουζιά. Η Μαλαγουζιά Κυρ-Γιάννη, είναι ένα έντονο αρωματικό κρασί, με τραγανή οξύτητα, χαρακτηριστικά της ορεινής καταγωγής του. Εμφιαλώθηκε σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, και διατίθεται αποκλειστικά μέσω του Warehouse 10.

You might also like