Ο φούρνος Giotto 2.0 της ιταλικής εταιρεία Cuppone, μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να ενεργοποιείται αυτόματα τις ημέρες και τις ώρες της επιλογής του χειριστή του και να αρχίζει να ψήνει σε προκαθορισμένες ρυθμίσεις που είναι προσαρμοσμένες ώστε να μαγειρεύουν συγκεκριμένα πιάτα στην εντέλεια.
Για παράδειγμα, εάν μια επιχείρηση τροφοδοσίας μαγειρεύει ψωμί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, οι υπάλληλοί της μπορούν να προγραμματίσουν το φούρνο να ενεργοποιείται στις 8 π.μ. αυτές τις μέρες και να αρχίζουν αυτόματα να φθάνουν τις βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας και ενέργειας για το ψήσιμο του ψωμιού.
Οι σεφ δεν χρειάζεται πλέον να έρχονται στην εργασία νωρίς μόνο για να ανάβουν το φούρνο και να καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια απ’ όση είναι πραγματικά απαραίτητη. Ο νέος φούρνος Giotto έχει επίσης σχεδιαστεί για να ενισχύσει την παραγωγικότητα σε επιχειρήσεις τροφοδοσίας. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την ταχύτητα και την κατεύθυνση της περιστροφής της βάσης στις βέλτιστες γι’ αυτούς προδιαγραφές, ενισχύοντας την παραγωγικότητα έως και 20%.