Μακαρούνες με θαλασσινά από το Mystilli

Μια συνταγή του νέου εστιατορίου του ομίλου Νice n Εasy Group

Το νέο εστιατόριο ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας Mystilli ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2020 στον πεζόδρομο της Αδριανού (7), στο Θησείο. Είναι το νεότερο μέλος του ομίλου Νice n Εasy Group στην Αθήνα και το  όνομά του είναι εμπνευσμένο από ένα κομμάτι κόρας ψωμιού, που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες αντί για κουτάλι. Το μενού, με την υπογραφή του Executive Chef του ομίλου εστιατορίων Nice n Easy Group, Χρήστου Αθανασιάδη και του Chef de Cuisine Δημήτρη Κόγκου περιλαμβάνει δημιουργίες υγιεινών, παραδοσιακών αλλά και μοντέρνων γεύσεων, από την κλασική μεσογειακή κουζίνα σε πιο τολμηρές ερμηνείες.

 

Παρακάτω δημοσιεύουμε  μια θαυμάσια συνταγή του εστιατορίου Mystilli  το οποίο ευχαριστούμε για την προσφορά.

Μακαρούνες με θαλασσινά

Υλικά

Γαρίδες

Μύδια

Μακαρούνες

Σάλτσα μπισκ

Κρεμμύδι ξερό

Σέλινο

Σκόρδο

Ούζο

Φρέσκια ντομάτα

Ντοματίνια

Μάραθο

Ελαιόλαδο παρθένο

Αλάτι

Πιπέρι φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε παρθένο ελαιόλαδο. Μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε κρεμμύδι, σέλινο ψιλοκομμένο, σκόρδο και αφήνουμε να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τις γαρίδες που έχουμε πρώτα καθαρίσει το σώμα, για λίγα δευτερόλεπτα και σβήνουμε με ούζο αφήνοντας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίχνουμε τη σάλτσα μπισκ που φτιάξαμε νωρίτερα και αφαιρούμε τις γαρίδες από μέσα για να μην μαγειρευτούνε αρκετά.
  4. Βάζουμε τα ντοματίνια και ελάχιστη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, τα μύδια και κλείνουμε με ένα καπάκι για να μην μας ανοίξουνε τα μύδια. Τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες πάλι στη φωτιά, τον μάραθο, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Σερβίρουμε σε πιάτο και ρίχνουμε λίγο παρθένο ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα από λεμόνι και φουντίτσες από μάραθο.
You might also like