Το νέο εστιατόριο ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας Mystilli ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2020 στον πεζόδρομο της Αδριανού (7), στο Θησείο. Είναι το νεότερο μέλος του ομίλου Νice n Εasy Group στην Αθήνα και το όνομά του είναι εμπνευσμένο από ένα κομμάτι κόρας ψωμιού, που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες αντί για κουτάλι. Το μενού, με την υπογραφή του Executive Chef του ομίλου εστιατορίων Nice n Easy Group, Χρήστου Αθανασιάδη και του Chef de Cuisine Δημήτρη Κόγκου περιλαμβάνει δημιουργίες υγιεινών, παραδοσιακών αλλά και μοντέρνων γεύσεων, από την κλασική μεσογειακή κουζίνα σε πιο τολμηρές ερμηνείες.
Παρακάτω δημοσιεύουμε μια θαυμάσια συνταγή του εστιατορίου Mystilli το οποίο ευχαριστούμε για την προσφορά.
Φιλέτο λαβράκι με χόρτα
Υλικά
1 Φιλέτο λαβράκι περίπου 200 γρ.
Σπανάκι 100 γρ.
Σέσκουλα 100 γρ.
Λάπαθα 50 γρ.
Τομάτα (τριμμένη στον τρίφτη) 1 τεμ.
Άνηθος 10 γρ.
Μάραθος 10 γρ.
Λουΐζα 10 γρ.
Μελισσόχορτο 10 γρ.
Λεμόνι (κομμένο στη μέση) 1 τεμ.
Κρεμμύδι φρέσκο 50 γρ.
Κρεμμύδι 50 γρ.
Ελαιόλαδο 60 ml.
Βούτυρο 30 γρ.
Μαραθόσπορο 5 γρ.
Αλάτι 1 γρ.
Πιπέρι 1 γρ.
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το βούτυρο με τον μαραθόσπορο, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και του δίνουμε σχήμα σαλάμι.
- Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα χόρτα. Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Σε τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μισό ελαιόλαδο και συνεχίζουμε βάζοντας τα χόρτα. Όταν μαγειρευτούν τα χόρτα, συμπληρώνουμε τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο χυμό λεμόνι.
- Τοποθετούμε τα μαγειρεμένα χόρτα σε ένα ταψάκι (και τον ζωμό τους). Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο του ψαριού και από τις δυο πλευρές. Τοποθετούμε το φιλέτο του ψαριού με την μεριά του κρέατος επάνω από τα χόρτα.
- Βάζουμε από πάνω από το ψάρι δυο φέτες λεμόνι και πάνω από το λεμόνι, δυο φέτες από το βούτυρο. Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 16 λεπτά.