Σημαντικές προσωπικότητες στηρίζουν το Ελληνικό Κρασί

Πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου

Ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, πάντα στο πλευρό των Ελλήνων οινοπαραγωγών, απευθύνθηκε σε προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, της γαστρονομίας, της τέχνης και των ΜΜΕ για τη δημιουργία ενός οπτικοακουστικού μηνύματος στους καταναλωτές προτρέποντας τους στην υπεύθυνη κατανάλωση επώνυμου ελληνικού κρασιού.

 

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου κ. Γιώργος Σκούρας, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά (με σειρά εμφάνισης στο σχετικό μήνυμα) την Δημοσιογράφο και Παρουσιάστρια κ. Σία Κοσιώνη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Aldemar Resorts Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, την Συγγραφέα και Σεφ Ντίνα Νικολάου, την Καθηγήτρια και Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας Αντωνία Τριχοπούλου,  το Συγγραφέα και Pastry Chef Στέλιο Παρλιάρο και το Σκηνοθέτη και Ηθοποιό Αργύρη Πανταζάρα που δέχθηκαν αφιλοκερδώς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή.

Οι παραπάνω προσωπικότητες δέχτηκαν να μιλήσουν για την ιστορία και τον οινικό πολιτισμό από τα αρχαία χρόνια, για τη σημαντική διατροφική αξία του κρασιού, για τη μοναδικότητα των περισσοτέρων από 300 ελληνικών ποικιλιών αμπέλου που καλλιεργούνται στην Ελλάδα και που οδηγούν στην παραγωγή εξαίρετων κρασιών, και, τέλος, να προτρέψουν το κοινό  να απολαύσει πίνοντας αργά και πάντα με μέτρο, κρασί από ενθουσιώδεις Έλληνες οινοπαραγωγούς που καλλιεργούν με πάθος, πότε αναβιώνοντας ιστορικούς ελληνικούς αμπελώνες και πότε δημιουργώντας νέους.

You might also like