Σε αναμονή ο κλάδος της εστίασης

Αιτήματα τέθηκαν στην τελευταία συζήτηση ΠΟΕΣΕ- κυβέρνησης

Σε αναμονή βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν συναινούν για την άρση των περιοριστικών μέτρων, αντίθετα, νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν στα υφιστάμενα και νέες κατηγορίες επαγγελματιών κλείνουν και πάλι. Πάντως στο τελευταίο ραντεβού με την κυβέρνηση, η ΠΟΕΣΕ βρήκε την ευκαιρία να θέσει και πάλι τους προβληματισμούς της.

 

Η ευκαιρία δόθηκε στην τελευταία για το 2020 τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου. Από την πλευρά της ΠΟΕΣΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος της και ο Αν. Γεν. Γραμματέας Γιώργος Καββαθάς και Σωτήρης Κοτσαμπάς.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα του κλάδου της εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων και ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε πλήρως επί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου ως συνέπεια της πανδημίας.

Τέθηκαν υπόψη του Υπουργού τα προβλήματα ρευστότητας, μείωσης ενοικίου, επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεων οφειλών που δημιουργήθηκαν εντός της πανδημίας, κουρέματος αυτών των χρεών καθώς και θέματα που αφορούν στους Ο.Τ.Α. (πχ άρθρο 55 του Ν. 4483/2017).

Πάντως προβληματισμό προκαλεί το νέο καθολικό πλέον lockdown (πλην εμπορίου τροφίμων), το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021 με διάρκεια μια εβδομάδα ενώ αναμφίβολα θετικό είνια το μέτρο της πλήρους αναστολής της καταβολής ενοικίου για όσες επιχειρήσεις είναι με απόφαση του κράτους κλειστές για το διάστημα μέχρι τι; 11 Ιανουαρίου.

You might also like