Η γαστρονομία της Λήμνου παίρνει άλλη διάσταση

 Μέσα από τα πιάτα γνωστών Ελλήνων chef στο πλαίσιο του Lemnos Philema

Τα ελληνικά προϊόντα και συγκεκριμένα τα Λημνιά γίνονται οι πρωταγωνιστές στις δημιουργίες κορυφαίων chef σε μια πρωτοβουλία του Lemnos Philema και του Συλλόγου Γαστρονομίας & Οίνου της Λήμνου. Η όμορφη αυτή σύμπραξη έχει στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσα από τις δημιουργίες των συμμετεχόντων.

 

Οι οκτώ chef χρησιμοποιούν δύο ξεχωριστά προϊόντα ο καθένας και τα μεταμορφώνουν σε λαχταριστά και ευφάνταστα πιάτα. Η ανάδειξη των τοπικών ελληνικών προϊόντων είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια που ενισχύει το brand name της Ελλάδας στη γαστρονομία. Οι δράσεις του Lemnos Philema είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων κινήσεων στο χώρο της γαστρονομίας τα τελευταία χρόνια.

Η πρωτοβουλία του Lemnos Philema  περιλαμβάνει τα πιάτα από τουςchef: Δημήτρης Δημητριάδης, Άγγελος Λάντος, Μιχάλης Μάρθας, Κυριάκος Μελάς, Νίκος Μπίλλης, Μανώλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, και Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος.


Στην κεντρική φωτογραφία καλτσούνια χαρουπιού με καλαθάκι Λήμνου. μια συνταγή του Μανώλη Παπουτσάκη για το Lemnos Philema 2020.

You might also like