Εστιατόρια ΗΠΑ: Αναμένουν εκτίναξη πωλήσεων αλλά όχι αποκατάσταση

Καλύτερα θα πάνε οι σάλες, θα δυσκολευτούν όμως να επανακάμψουν

Οι πωλήσεις σε καταστήματα εστίασης και μπαρ στις ΗΠΑ αναμένεται  να αυξηθούν κατά 10,2% το 2021 και να αγγίξουν το ποσό των 548,3 δισ. δολαρίων, καθώς οι καταναλωτές θα ξεχυθούν προκειμένου να απολαύσουν την εμπειρία της εκτός οικίας εστίασης και διασκέδασης που στερήθηκαν τόσο ξαφνικά και τόσο σκληρά κατά τη διάρκεια του 2020.

 

Η πρόβλεψη αυτή ανήκει στην National Restaurant Association (ΝRΑ), τον πιο σημαντικό θεσμικό φορέα του ευρύτερου κλάδου στη χώρα. Αυτή η αύξηση  αναμένεται πως θα καλύψει μέρος μόνο της απώλειας της τάξης του 19,2% στις πωλήσεις των εστιατορίων και των μπαρ κατά τη διάρκεια του 2020. Στην έκθεση ‘State of the Industry 2021’ που δημοσίευσε η ΝRΑ, το 2021 χαρακτηρίζεται ως «η πιο δύσκολη χρονιά για τη βιομηχανία εστιατορίων». Καλύτερα θα κινηθούν τα εστιατόρια που επλήγησαν περισσότερο και λιγότερο καλά τα quick-service και τα  fast-casual.

Η National Restaurant Association βασίζει τις προσδοκίες της για το 2021 στην έντονη θέληση των Αμερικανών να γευματίσουν και να δειπνήσουν έξω – είναι χαρακτηριστικό ότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας το 83% των Αμερικανών ενηλίκων δήλωσαν ότι δεν έτρωγαν σε εστιατόριο όσο συχνά ήθελαν.


Κεντρική φωτογραφία: Το ιστορικό αμερικανικό εστιατόριο The American City Diner, στην Connecticut Avenue, στην  περιοχή Chevy Chase της Washington, D.C.© AgnosticPreachersKid.

You might also like