Η McDonald’s έκλεισε το 2020 θετικά

H ετήσια αύξηση ανήλθε στο οριακό μεν αλλά ανέλπιστο 0,4%

Η McDonald’s έκλεισε το 2020 θετικά, καθώς οι στρατηγικές μάρκετινγκ της εταιρίας αύξησαν τους πελάτες της που συρρέουν στα drive-thru καταστήματα της αλυσίδας. Οι πωλήσεις των καταστημάτων της στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,5% το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου και η συνολική ετήσια αύξηση ανήλθε στο οριακό μεν αλλά ανέλπιστο υπό τις παρούσες συνθήκες 0,4%.

 

Τα θετικά αποτελέσματα αποδίδονται σε μια σειρά προσφορών νέων προϊόντων και κινήσεων μάρκετινγκ βοήθησαν την εταιρία να ανακτήσει τις απώλειες εξαιτίας της πανδημίας «Το 2020 θα το θυμόμαστε ως μία από τις πιο δύσκολες, αλλά εμπνευσμένες στιγμές της μακράς ιστορίας μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Chris Kempczinski.

Η βελτίωση εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το 2021. Στελέχη της εταιρίας σε δηλώσεις τους στον επιχειρηματικό Τύπο  πρόβλεψαν ότι οι πωλήσεις καταστημάτων στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν  σε μεγάλο μονοψήφιο νούμερο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πωλήσεις των καταστημάτων που ανήκουν στη εταιρία  μειώθηκαν κατά 1,3% το τέταρτο τρίμηνο, καθώς τα περιοριστικά μέτρα σε διάφορες διεθνείς αγορές  φρέναραν την ανάκαμψη που τροφοδοτήθηκε από την αμερικανική αγορά. Η μετοχή της εταιρίας έχασε περίπου 20%  για όλο το 2020.

You might also like