μαχαιροπίρουνα μίας χρήσης με 40% λιγότερο πλαστικό

Από την αμερικανική Snap Cutlery 

Επαναστατικά μαχαιροπίρουνα μίας χρήσης φιλικά προς το περιβάλλον που συμβάλλουν στην μείωση των αποβλήτων λάνσαρε πρόσφατα μια εταιρεία από το Orlando των ΗΠΑ, η Snap Cutlery  στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας για έναν πιο πράσινο κόσμο μέσω καινοτόμων προϊόντων μίας χρήσης όπως τα προϊόντα μιας χρήσης.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μίας χρήσης μαχαιροπίρουνα παραμένουν ένα από τα κύρια συστατικά των απορριμμάτων υγειονομικής ταφής σήμερα στον δυτικό κόσμο, προκαλούν σοβαρές περιβαλλοντικές ανησυχίες κι έχουν τεθεί μαζί με άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στη μαζική εστίαση (πιάτα, κύπελλα, περιέκτες κ.ά.) στο στόχαστρο των περιβαλλοντικών πολιτικών- τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η  Snap Cutlery, παρουσίασε  ένα νέο είδος πρωτοποριακών, μίας χρήσης μαχαιροπίρουνων τα οποία παράγονται είτε από βιολογικά παραγόμενη ρητίνη είτε από στυρένιο  το οποίο μειώνει τα απόβλητα κατά σχεδόν 50% σε σύγκριση με τα συνηθισμένα κιτ μαχαιροπίρουνων.

Τα μίας χρήσης μαχαιροπίρουνα της Snap διατίθεται σε δύο σχέδια  το Forknife και το Sporknife. Το Forknife είναι πιρούνι και μαχαίρι που συνδυάζονται σε μία μονάδα μιας χρήσης. Το Sporknife είναι ένα σύνθετο προϊόν: κουτάλι, πιρούνι και μαχαίρι. Το μαχαίρι είναι αποσπώμενο και στα δύο σχέδια και μπορεί να αφαιρεθεί από το πιρούνι.  Το Forknife χρησιμοποιεί περίπου 40% λιγότερο πλαστικό σε σύγκριση με τις παραδοσιακές επιλογές πλαστικού μαχαιροπίρουνου. Το Sporknife χρησιμοποιεί 50% λιγότερο πλαστικό από ένα κουτάλι, πιρούνι και μαχαίρι.

Τα δύο προϊόντα της Snap Cutlery  έχουν ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιούνται σε αλυσίδες εστίασης των ΗΠΑ ενώ η εταιρεία έχει ήδη κλείσει συμφωνίες και με μεγάλες επιχειρήσεις catering βιομηχανικών χώρων, νοσοκομείων, στρατιωτικών μονάδων κ.λπ.

You might also like