Η Αγγελική Πατρούμπα νέα πρόεδρος στον ΣΕΒΑ

Αρχαιρεσίες στον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (ΣΕΒΑ), αναδείχτηκε μετά τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσή του, στις 10 Φεβρουαρίου 2021.

 

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε ο Σύνδεσμος, «Βασική προτεραιότητα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ενίσχυση του ρόλου του Συνδέσμου σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς εταίρους στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων όπως: η μετάβαση του κλάδου σε βιώσιμα συστήματα τροφίμων και της χώρας σε μία κυκλική οικονομία, η χρήση των σύγχρονων  τεχνολογιών,  η προώθηση της ισορροπημένης διατροφής σε συνδυασμό με την προσφορά πιο υγιεινών επιλογών στους καταναλωτές  και η διατροφική επάρκεια».

Από την αρχή της πανδημίας και μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες ο ΣΕΒΑ παρέμεινε ένας αξιόπιστος συνομιλητής της Πολιτείας και των Αρμόδιων Αρχών για όλα τα ζητήματα και τις προκλήσεις, που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις του κλάδου, δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία της υγείας των εργαζομένων και στη διασφάλιση της  απρόσκοπτης και συνεχούς τροφοδοσίας της αγοράς.

Το ΔΣ  για την διετία 2021 – 2023

Πρόεδρος: Αγγελική Πατρούμπα (COCA – COLA 3 ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ),

Αντιπρόεδρος: Σοφία Μουσδράκα (PEPSICO HELLAS MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ),

Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Τσαούτος  (ΕΨΑ ΑΕ),

Ταμίας: Γεώργιος Κουρτίδης (ΑΦΟΙ Γ. ΚΟΥΡΤΙΔΗ ΑΕ)

Μέλη: Διονυσία Ηλιοπούλου (COCA – COLA ΕΛΛΑΣ ΑΕ), Ανδρέας Συμεώνογλου  (RED BULL HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ)

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Αναψυκτικών (ΣΕΒΑ), αποτελεί το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των θέσεων και απόψεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Αναψυκτικών και Χυμών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Εκπροσωπεί έναν υγιή και δυναμικό κλάδο, ο οποίος έχει σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής και της εγχώριας επιχειρηματικότητας και ενισχύει την ελληνική οικονομία τόσο σε όρους προστιθέμενης αξίας και εισοδήματος όσο και σε όρους απασχόλησης.  Στηρίζει την ελληνική οικονομία, καθώς η άμεσα δημιουργούμενη προστιθέμενη αξία από την παραγωγή και διανομή αναψυκτικών και άλλων μη αλκοολούχων ποτών (στοιχεία ΙΟΒΕ 2015) υπολογίζεται σε 748 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 436 εκατ. ευρώ αφορούν στον τομέα της εστίασης.


Ο ΣΕΒΑ είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Αναψυκτικών  UNESDA (Union of European Soft Drinks Associations) και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). 

You might also like