Ηνωμένο Βασίλειο: Τέσσερα βήματα προς την …ελευθερία

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το πρόγραμμα 'εξόδου' το οποίο 'ευνοεί' την Ελλάδα

Ένα νέο σχέδιο τεσσάρων βημάτων για να χαλαρώσει το αυστηρό lockdown της Αγγλίας και να επιτρέψει και πάλι τις κοινωνικές επαφές ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Το πρόγραμμα περιγράφει τα βήματα της χώρας μέχρι τις 21 Ιουνίου, εφόσον πληρούνται αυστηρές προϋποθέσεις.

 

Καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια και υπαίθριοι χώροι εστίασης θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά στις 12 Απριλίου στην Αγγλία σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε ο πρωθυπουργός. Από τις 17 Μαΐου, μπορεί να επιτραπεί σε δύο νοικοκυριά να συναντιούνται σε σπίτια, ενώ ο κανόνας «έξι άτομα ανά τραπέζι» θα μπορούσε να εφαρμοστεί και πάλι σε μέρη όπως οι διάσημες βρετανικές παμπ.

Ο Τζόνσον όμως διευκρίνισε ότι το πέρασμα από το ένα στάδιο στο άλλο θα γίνεται εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες και η γενικότερη πορεία της πανδημίας. Σε κάθε στάδιο θα εξετάζονται «data not dates» (δεδομένα και όχι ημερομηνίες), όπως είπε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον.

Η Ελλάδα στο κάδρο

Αμέσως μετά τις δηλώσεις Τζόνσον για το πρόγραμμα εξόδου από το lockdown το οποίο πάντως θα ψηφιστεί μέσα στον Μάρτιο, η κινητικότητα στην τουριστική αγορά αυξήθηκε απότομα και η Ελλάδα βρέθηκε στο κάδρο των εξελίξεων καθώς, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η χώρα μας αποτελεί μια από τις πρώτες επιλογές των Βρετανών στην μετά- covid τουριστική εποχή.

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν οτι τα κορυφαία τουριστικά πρακτορεία κατέγραψαν ράλι κρατήσεων τις πρώτες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του Βρετανού Πρωθυπουργού και οι δύο χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών είναι η Ισπανία και η Ελλάδα.

Ήδη ο βρετανικός Τύπος φιλοξενεί σήμερα άρθρα στα οποία αναδεικνύεται η θέση της Ελλάδας στον νέο τουριστικό χάρτη και παρουσιάζονται οι συμφωνίες που έχει συνάψει η χώρα με την Κύπρο και το Ισραήλ ως θετική εξέλιξη η οποία θα μπορούσε να υιοθετηθεί και για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός όπως τα ομαδοποίησε το BBC

 

You might also like