Τσικνοπέμπτη 2021: ας είναι η τελευταία τέτοιου ‘τύπου’

Σε αναμονή λήξης του συναγερμού που κρατάει ένα χρόνο βρίσκεται η εστίαση

Συμβολική η σημερινή ημέρα καθώς η Τσικνοπέμπτη, μέρα κρεατοφαγίας για τον χριστιανικό κόσμο, συμβολίζει τη σταδιακή είσοδο του εκκλησιάσματος στο κλίμα της νηστείας που θα ακολουθήσει σε μιάμιση εβδομάδα. Ο κλάδος της εστίασης ‘γιόρταζε’ την ημέρα αυτή, πραγματοποιούσε έναν από τους σημαντικότερους ημερήσιους τζίρους του κι επιβεβαίωνε – κι αυτό είναι το πιο σημαντικό- τη ζεστή σχέση του με το κοινό.

 

Καθηλωμένο σε ένα παρατεταμένο lockdown βρίσκει η φετινή Τσικνοπέμπτη τον κλάδο της εστίασης με ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα, πολύ αυστηρότερα όπως προκύπτει από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ήδη κάνει βήματα προς την επανεκκίνηση της εστίασης.

Αν και ο κλάδος, στωικά, αποδέχεται το κλείσιμό του, σε μια από τις σημαντικότερες ημέρες του χρόνου, ο προβληματισμός για την επόμενη ημέρα είναι έντονος καθώς δεν φαίνεται φως στο τούνελ ενώ το στοίχημα του Πάσχα, άλλη μια περίοδος κατά την οποία ο κλάδος γιορτάζει,  είναι αμφίβολο αν θα κερδηθεί παρόλο που αυτό είναι ο στόχος: ανοικτά καταστήματα την μετά την 1η Μαΐου.

Το Grill απευθύνει χαιρετισμό προς τους ανθρώπους της εστίασης με αφορμή τη σημερινή ημέρα. Τόσο σε αυτούς που εργάζονται κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες, όσο και σε εκείνους που είναι κλειστοί. Εύχεται υγεία και δύναμη σε όλους και γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα μιας πολύβουλης κουζίνας και μιας ακόμα πιο πολύβουης σάλας.

Και του χρόνου, στα καταστήματα!

You might also like