ΣΚΕΑΝΑ: Προβολή των θέσεών του σε συλλογικούς φορείς

Διαδικτυακή διάσκεψη με το ΔΙΔΕΑΔΥ για την εστίαση και την πανδημία

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε  μετά από πρόσκληση του Δικτύου Διαλόγου, Έρευνας  και Ανάλυσης για την Δημόσια Υγεία (ΔΙΔΕΑΔΥ), το οποίο απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς, συμμετείχε ο ΣΚΕΑΝΑ, εκπροσωπούμενος από το πρόεδρο, Σπύρο Στεργίου. Στην τηλεδιάσκεψη, ως κεντρικός ομιλητής, συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ- ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιος Καββαθάς.

 

Κεντρικός θεματικός άξονας της σύσκεψης ήταν η αναποτελεσματικότητα των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, που έχουν εφαρμοστεί ως τώρα.

Οι εστιάτορες της Αχαΐας τόνισαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οτι διανύοντας τον πέμπτο μήνα αυστηρού lock down και με την πλειοψηφία των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας να βρίσκεται σε αναστολή, καθημερινά τα κρούσματα αυξάνονται χωρίς να υπάρχει ελπίδα για βελτίωση. «Αυταπόδεικτο είναι το συμπέρασμα πως τα μέτρα κρίνονται ανεπιτυχή και άνευ λόγου η προκληθείσα οικονομική καταστροφή των επιχειρήσεων και των εργαζομένων» υποστήριξε ο κ. Στεργίου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΕΑΝΑ εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι «κλάδοι όπως η εστίαση και το λιανικό εμπόριο δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης, αλλά η επιμόλυνση προέρχεται από τις συγκεντρώσεις στα σπίτια, που είναι κλειστοί χώροι χωρίς εξαερισμούς και χωρίς τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας και από τις υπαίθριες ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις, σε πάρκα, πλατείες και λοιπούς χώρους αναψυχής».

Η τηλεδιάσκεψη συμπερασματικά κατέληξε στο ότι η εστίαση και το λιανεμπόριο πρέπει να ανοίξουν άμεσα, διότι στους χώρους αυτούς υπάρχει η δυνατότητα τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αποφασίστηκε επίσης άμεσα συνέργεια δράσεων προκειμένου να επιτευχθεί αυτό.


To ΔΙΔΕΑΔΥ  είναι μια διεπιστημονική ομάδα παραγωγής έρευνας, ιδεών και προτάσεων πολιτικής για μια πολύπλευρη και σφαιρική προσέγγιση  της δημόσιας υγείας

You might also like