Πολυλειτουργικό σύστημα μαγειρέματος iZoneControl

Περισσότερη ευελιξία στην κουζίνα από τη Rational

Στις κουζίνες των εστιατορίων, οι προκλήσεις αυξάνονται: À la carte, food-to-go, υπηρεσία delivery –  το σύγχρονο εστιατόριο, εν μέσω πανδημίας μάλιστα, πρέπει να εξυπηρετεί  όλα τα κανάλια διανομής. Οι πελάτες  δεν θέλουν (και δεν πρέπει πλέον…) να περιμένουν, έχουν ειδικές απαιτήσεις και θέλουν ποικιλία στα πιάτα τους.
Κείμενο & φωτογραφίες: Rational.

 

Για την κουζίνα, αυτό σημαίνει επιπλέον εργασία σε μικρή κλίμακα, η οποία μπορεί να κοστίσει  χρόνο. Πολλές φορές, ο συμβατικός, αργός εξοπλισμός κουζίνας δεν αποτελεί μεγάλη βοήθεια. Ένα πολυλειτουργικό σύστημα μαγειρέματος, όπως το iVario από την Rational, είναι επομένως απαραίτητο.

«Η κανονικότητα είναι τώρα η εξαίρεση», λέει ο Μάριος Σαββάτης Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων ΝΑ Ευρώπης της Rational. «Oι επισκέπτες έχουν ισχυρές ατομικές επιθυμίες, έχουν μια συγκεκριμένη ιδέα για το πώς πρέπει να είναι το πιάτο τους ή θέλουν να καλύπτουν μια συγκεκριμένη διατροφή, όπως λακτόζη ή χωρίς γλουτένη». Κατά συνέπεια, αυτό σημαίνει ότι παρόλο που υπάρχει μενού, τα μεμονωμένα στοιχεία πρέπει να είναι ευέλικτα. Για την κουζίνα αυτό σημαίνει ότι – εκτός από στοιχεία À la carte – διαφορετικά στοιχεία του μενού πρέπει να είναι, ταυτόχρονα, έτοιμα. «Εμείς στη Rational, καταφέραμε να εντοπίσουμε την τάση προς τις επιθυμίες των επισκεπτών πριν από λίγα χρόνια», εξηγεί ο Μ. Σαββάτης, «και ως απάντηση σε αυτό, αναπτύξαμε το iZoneControl για το iVario».

Τι είναι το iZoneControl

Με το iZoneControl, η διπλή βάση του iVario Pro μπορεί να χωριστεί σε έως τέσσερις ζώνες. Στα δύο μοντέλα iVario Pro 2-S, iVario 2-XS, κάθε δοχείο χωρίζεται σε δύο ζώνες το πολύ. Οι ζώνες μπορούν να διαμορφωθούν ξεχωριστά ως προς το σχήμα, το μέγεθος και τη θέση, θερμαίνονται ανεξάρτητα η μία από την άλλη και λειτουργούν, επίσης, μέσω της οθόνης του συστήματος μαγειρέματος.

Τα ίδια ή διαφορετικά τρόφιμα μπορούν τώρα να παρασκευαστούν σε ένα δοχείο, με ένα πάτημα. Η παραγωγή μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα ή σε διαφορετικούς χρόνους καθώς και με τις ίδιες ή διαφορετικές θερμοκρασίες. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει εάν θα εργαστεί με έναν αισθητήρα θερμοκρασίας πυρήνα ή σύμφωνα με τις ατομικές προσαρμογές του χρόνου.

Μεμονωμένες διαδρομές μαγειρέματος είναι, επίσης, διαθέσιμες για κάθε ζώνη για να διασφαλιστεί ότι το επιθυμητό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε κάθε περίπτωση. Ομοίως, το iZoneControl εξαλείφει την ανάγκη ελέγχου και παρακολούθησης, καθώς το σύστημα μαγειρέματος καλεί τον χρήστη τη σωστή στιγμή, εάν είναι απαραίτητο. «Αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο και ενέργεια», είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Μ. Σαββάτης συνοψίζει την έξυπνη λειτουργία του συστήματος. Και τώρα τα εστιατόρια προετοιμάζονται, επίσης, για τη νέα ευελιξία.

You might also like