Ηλεκτρικό ρεύμα: ‘Καίει’ τους εστιάτορες η ενέργεια

Επιστολή της ΠΟΕΣΕ στο υπουργείο Περιβάλλοντος για το ζήτημα των λογαριασμών

Επιστολή για το ζήτημα του ηλεκτρικού ρεύματος στα καταστήματα εστίασης  απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) στο  Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την οποία κοινοποιεί στον «Συνήγορο του Πολίτη» και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Ε.Α.).

 

Η επιστολή είναι αποτέλεσμα των  πολλών καταγγελιών που λαμβάνει η ΠΟΕΣΕ το τελευταίο διάστημα σε καθημερινή βάση από επιχειρηματίες εστίασης, για διακοπή ηλεκτροδότησης των καταστημάτων τους μέσα στην περίοδο της πανδημίας. Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής καλεί την κυβέρνηση δια του υπουργού να αναλάβει πρωτοβουλία άμεσα για την ομαλή συνέχιση της ηλεκτροδότησης στα καταστήματα εστίασης εν μέσω πανδημίας, που παραμένουν κλειστά με κυβερνητική εντολή.

«Αν και όταν ανοίξουν τα  καταστήματά μας, οι συνθήκες εργασίας μας, τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν,  αλλά και η καταναλωτική δυνατότητα των πελατών μας, θα συνεχίσουν να  επηρεάζουν αρνητικά την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε ο κλάδος της εστίασης, είναι ο μοναδικός κλάδος ο οποίος πλήττεται σοβαρά καταμετρώντας μέχρι στιγμής πολλές επαγγελματικές απώλειες, χρέη και έξαρση της ανεργίας» αναφέρουν στην επιστολή τους.

Η ΠΟΕΣΕ στην επιστολή της αναφέρει ότι τα χρέη έχουν ήδη  αρχίσει να συσσωρεύονται και μια απλή αναστολή πληρωμών δεν φαίνεται να είναι  αρκετή για να βοηθήσει πραγματικά τις επιχειρήσεις να αντέξουν άλλη μία οικονομική κρίση. «Οι άνθρωποι της εστίασης θυσιάζονται για την επιβίωσή τους» γράφουν συγκεκριμένα.

Η Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Σ.Α) παρακαλεί το υπουργείο Περιβάλλοντος  όπως εξετάσει  τις ακόλουθες προτάσεις για  την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης:

–  Να σταματήσει ο ΔΕΔΔΗΕ και όλες οι εταιρείες παροχής ενέργειας, τις διακοπές ηλεκτροδότησης και τις απενεργοποιήσεις των μετρητών από τα καταστήματα εστίασης μέσα στην περίοδο της πανδημίας.

Ιδιαίτερους διακανονισμούς οφειλόμενων λογαριασμών μόνο για τα καταστήματα εστίασης, από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας.

–  Αφαίρεση των Δημοτικών Τελών από όλους τους λογαριασμούς και από όλες τις εταιρείες παροχής ενέργειας, για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστά τα καταστήματα εστίασης με κυβερνητική εντολή.

You might also like