Περιοδεία του ΥΠΑΑΤ Σπήλιου Λιβανού σε Πέλλα και Ημαθία

Αναζητείται ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων

Οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και συνεταιριστικών οργανώσεων, αλλά και επισκέψεις σε επιχειρήσεις που αποτελούν παράδειγμα στον τομέα των εξαγωγών, βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του ΥπΑΑΤ Σπήλιου Λιβανού Πέλλα και Ημαθία.

 

Το πρωί ο κ. Λιβανός επισκέφθηκε την επιχείρηση Exfrut ABEE η οποία εξάγει προϊόντα της στην Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία, το τυποποιϊτήριο Καλαϊτζίδη, τον οινοποιητικό συνεταιρισμό VAENI, την Ένωση Κονσερβοποϊών Ελλάδας και τους συνεταιρισμούς Venus και ΑΛΜΕ. Στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, ο κ. Λιβανός είχε συνεργασία με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων, οι οποίοι του έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της περιοχής.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της νέας ΚΑΠ, ο κ. Λιβανός επισήμανε ότι ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και αγρότες έχουν κοινό στόχο καθώς πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η σύγκλιση των ιστορικών δικαιωμάτων. Εξήγησε, ωστόσο,  ότι η διαδικασία δεν μπορούσε να ξεκινήσει από εφέτος, αφού επιβάλλεται να προηγηθεί συγκεκριμένη προεργασία.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε ότι βασικός του προσανατολισμός είναι η προώθηση της ελληνικής διατροφής ως brand name και η εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών. Ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι με τον τρόπο αυτό θα ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων, θα προωθήσουμε τις νέες τεχνολογίες, αλλά και θα διαχειριστούμε καλύτερα τους φυσικούς πόρους της χώρας μας.

Επιδίωξή μας είναι, τόνισε  κ. Λιβανός, μέσα από την εμπειρία επισκεπτών με τη γη και με την παραγωγή, αλλά και μέσω προώθησης της ελληνικής διατροφής, να ενισχύσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαμορφώσουμε τουριστική περίοδο 12 μηνών.  Και επισήμανε την ανάγκη να αποκτήσουν τα προϊόντα μας ταυτότητα, σημειώνοντας ότι προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται πολλές από τις επιχειρήσεις της περιοχής.

You might also like