Δεύτερο Lagom ξεκίνησε στο Περιστέρι

Τρίτο κατάστημα ετοιμάζει στη Γλυφάδα το νέο brand στο χώρο των ζυμαρικών

Με ταχύτατους ρυθμούς και μάλιστα εν μέσω πανδημίας αναπτύσσεται η νέα αλυσίδα ‘μακαρονάδικων’ Lagom στην Αθήνα η οποία μετά τη Νέα Σμύρνη ξεκίνησε πρόσφατα το νέο κατάστημά της στο Περιστέρι ενώ ένα τρίτο θα είναι έτοιμο το αμέσως επόμενο διάστημα στη Γλυφάδα.

 

Την αλυσίδα Lagom αναπτύσσει ομάδα επιχειρηματικών στους οποίους μετέχει ο Φώτης Σταθούλας οποίος δραστηριοποιείται και στο χώρο των κρεοπωλείων με δύο καταστήματα του brand ‘Φάρμα Μεσσηνίας’ σε Νέα Σμύρνη και Γλυφάδα.  Το μενού των εστιατορίων Lagom επιμελείται ο σεφ Χρήστος Γλωσσίδης.

Ο επιχειρηματίας με την ευκαιρία δήλωσε στο Grill:  «Είμαστε ενεργοί εδώ και περίπου οκτώ μήνες στη Νέα Σμύρνη με το Lagom. Ήταν ένα σχέδιο το οποίο μελετάμε εδώ και μια διετία και ήταν προσαρμοσμένο – χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουμε- στις συνθήκες της κρίσης: street food στηριγμένο κυρίως στο delivery. Η είσοδός μας στην εστίαση ήταν αποτέλεσμα ενός πολύ καλά σχεδιασμένου σχεδίου διότι δεν ανοίξαμε απλώς για να …ανοίξουμε ένα κατάστημα. Μετρήσαμε και κοστολογήσαμε το ποιοτικό φαγητό και το πώς θα φτάσει όσο το δυνατόν φθηνότερο στον καταναλωτή, χωρίς να βλάψουμε την ποιότητα. Δεν είμαι απόλυτος αλλά θεωρώ οτι η σχέση ποιότητας και τιμής που έχουμε πετύχει τείνει να είναι ιδανική για τον πελάτη».

Ο σεφ Γλωσσίδης (στη μέση της φωτογραφίας) με την ομάδα του Lagom.

 

Το Lagom έχει θέσει ως κύριο στόχο του στις ηλικίες 18-25 ετών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ‘αποκλείει’ τους μεγαλύτερους καθώς προκρίνει την αισθητική του γρήγορου μεν αλλά ποιοτικού φαγητού. Τα καταστήματα τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία πολύ ιδιαίτερων προαστίων· οι συνταγές του είναι πολύ προσιτές κι εύκολες· τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι πολύ επιλεγμένα · τα ζυμαρικά εισάγονται απευθείας από την Ιταλία και είναι της φημισμένης εταιρίας Mancini που συνεργάζεται με εστιατόρια που έχουν λάβει Αστέρι Μισελέν· τα κρέατα προέρχονται τη Φάρμα Μεσσηνίας η οποία ανήκει σε ένα από τα μέλη της ομάδας.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία ενός τρίτου καταστήματος στην Γλυφάδα (επί της Λεωφόρου Λαμπράκη) ενώ η επιχειρηματική ομάδα συζητάει ήδη και προτάσεις franchising.

You might also like