Ξεκίνησε στο Κολωνάκι το Smash ‘n Bun

Το νέο μπεργκεράδικο με επικεφαλής τον Γιώργο Μελισσάρη

Ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες τη λειτουργία του επί της Πατριάρχου Ιωακείμ 48 στο Κολωνάκι το νέο μπεργκεράδικο Smash ‘n Bun που σχεδίασε ο Γιώργος Μελισσάρης, επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης ενώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

 

Ο Γ. Μελισσάρης, γνωστός από τη συμμετοχή του στη δημιουργία ορισμένων από τα κορυφαία ελληνικά εστιατόρια (εστιατόριο περουβιανής κουζίνας Nikkei, ιταλικό wine bar Brunello, Brasserie Pastis στο Golden Hall, Spit Jack Rotisserie στο Σύνταγμα  κ.ά.) δημιούργησε ένα μπεργκεράδικο το οποίο βασίζεται στην τεχνοτροπία smash για την παρασκευή και το ψήσιμο του μπέργκερ.

«Το κατάστημα αυτό, το οποίο προηγουμένως φιλοξενούσε ένα σουβλατζίδικο, περιήλθε στην ιδιοκτησία μας πρόσφατα και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε εδώ ένα μπεργκεράδικο με μια διαφορετική, πιo healthy προσέγγιση όπου τα προϊόντα  είναι στην πλειοψηφία τους βιολογικά και home made».

Όπως επισημαίνει ο Γ. Μελισσάρης περιγράφοντας την κουζίνα του νέου καταστήματος: «Θέλαμε να φτιάξουμε ένα μπέργκερ με ιδιαιτερότητες. Οι περισσότερες πρώτες ύλες μας είναι βιολογικές, το μοσχάρι μας είναι grass fed,  τα ψωμάκια τα παράγουμε εμείς εδώ καθημερινά, το τυρί μας είναι βιολογικό,  όλες οι σάλτσες είναι δικές μας χειροποίητες, το ίδιο και τα γλυκά, είναι φτιαγμένα από εμάς».

Το μενού του εστιατορίου έχει σχεδιάσει ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου (Premiere/ Intercontinental), o οποίος συνεργάζεται με τον Γ. Μελισσάρη και σε επίπεδο consulting chef σε διάφορα εστιατορικά project του δεύτερου.

Όπως μας εξηγεί ο Γ. Μελισσάρης το άνοιγμα του καταστήματος εν μέσω πανδημίας ήταν αναμφίβολα  μεγάλο ρίσκο, η έναρξη λειτουργίας όμως υπαγορεύτηκε και από την ανάγκη να απασχοληθεί μέρος του εργατικού δυναμικού που ήδη είχε αποφασιστεί να εργαστεί στο κατάστημα.


Κεντρική φωτογραφία: Ο Γώργος Μελισσάρης μπροστά από το νέο εστιατόριό του, το Smash ‘n Bun στο Κολωνάκι.

You might also like