Ιδρύθηκε Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς ΣΟΚ

Επτά οινοποιεία στη μάχη για την ανάδειξη του κεφαλονίτικου και ιθακήσιου οίνου

Με στόχο την ενίσχυση, ανάδειξη και προώθηση του κεφαλονίτικου και ιθακήσιου Αμπελώνα και Οίνου, επτά οινοποιεία της Κεφαλονιάς δημιούργησαν τον νεοσύστατο Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς – Kefalonia Wines.

 

Τα κρασιά της Κεφαλονιάς και οι ΠΟΠ ποικιλίες Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και Μοσχάτο είναι γνωστά παγκοσμίως, έχουν μακρά παράδοση και παίζουν σημαντικό ρόλο στη πολιτιστική κουλτούρα του νησιού. Έτσι, τα οινοποιεία του Kefalonia Wines αποφάσισαν να έρθουν μαζί και να προγραμματίσουν δράσεις προβολής και εξωστρέφειας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για την ενίσχυση του brand name του κεφαλονίτικου και ιθακήσιου οίνου με στόχο να τα γνωρίσει και το ευρύτερο κοινό.

Ο αμπελοοινικός τουρισμός είναι προτεραιότητα και ο σύνδεσμος έχει ως στόχο να βάλει τη Κεφαλονιά στο χάρτη των παγκόσμιων προορισμών για οινοτουρισμό. Η πολιτιστική κουλτούρα και γαστρονομική παράδοση είναι αναπόσπαστα κομμάτια της οινικής παράδοσης τα οποία θα αναδειχθούν μέσα από τις δράσεις του συνδέσμου, όπως και το αμπελουργικό τοπίο και τα οινικά προϊόντα των νησιών.
Μέσα από τα κανάλια στα social media, τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς θα μοιραστούν την καθημερινότητα στα οινοποιεία, τους ανθρώπους πίσω από αυτά, τη φύση, το terroir και το κρασί του τόπου.

Kefalonia Wines: Τα επτά οινοποιεία 
Foivos, Wines Of Greece
Gentilini Winery & Vineyards
Κτήμα Χαριτάτου – Haritatos Vineyard
Ορεάλιος Γη
Petrakopoulos Wines
Sarris Winery
Sclavos Wines

You might also like