Με self test από σήμερα η εστίαση

Θετικά αντιμετωπίζει το μέτρο ο κλάδος

Απολύτως θετικά αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης την απόφαση της κυβέρνησης να επεκταθεί το μέτρο των self test και στους εργαζόμενους στην εστίαση, μέτρο το οποίο ξεκίνησε σήμερα κι έχει στόχο να αυξήσει τα επίπεδα ασφάλειας στη βιομηχανία της εστίασης.

 

Η αγορά υποδέχτηκε το νέο προληπτικό μέτρο της υποχρεωτικής διεξαγωγής self test για τους εργαζόμενους στην εστίαση με θετικά συναισθήματα.

Ο  θεσμικός παράγοντας Ιωάννης Δαβερώνης, πρόεδρος της  Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής δήλωσε στο Grill: «Το μέτρο των self test είναι θετικό για να μπορούν να είναι ασφαλή τα καταστήματα εστίασης και να αισθάνεται άνετα ο κόσμος να τα επισκεφτεί. Ελπίζω να προωθηθεί άμεσα το μέτρο και πιστεύω ότι όλοι οι επιχειρηματίες του κλάδου θα το υιοθετήσουν με υπευθυνότητα. Ο κλάδος αποτελείται από περίπου 80.000 επιχειρήσεις κι απασχολεί περίπου 400.000 εργαζομένους. Όλοι μαζί θα συνεισφέρουμε για να εισέλθουμε στην κανονικότητα. Ανεβαίνουμε ένα Γολγοθά, βρισκόμαστε στα όρια της καταστροφής και δεν έχουμε την πολυτέλεια να δημιουργούμε επιπλέον προβλήματα. Το self test δεν είναι κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα».

Ο επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης/ διασκέδασης Τηλέμαχος Νικολετάτος, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Καισαριανή και Ζωγράφου με δύο καταστήματα μας λέει: « Την ανάγκη για self test στην εστίαση την έχω διατυπώσει εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα δημόσια. Η εστίαση είναι μια δραστηριότητα στην οποία οι εργαζόμενοί της έρχονται σε άμεση επαφή με τους πελάτες, με τα τρόφιμα ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν πολύ κοντά ο ένας με τον άλλον. Οπότε κάθε κίνηση ως προς την ιχνηλάτιση για να ξέρουμε τι γίνεται, τη θεωρώ θετική αλλά δεν είμαι ιατρός και πολύ περισσότερο λοιμωξιολόγος για να γνωρίζω κάθε πότε θα πρέπει να γίνονται τα self test».

You might also like