Σε κινητοποίηση σήμερα οι εργαζόμενοι στην εστίαση

Νέα κινητοποίηση στις 6 Μαΐου από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων ΕπισιτισμούΤουρισμούΞενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων Νομού  Αττικής πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας με στόχο να αναδείξει «τα τεράστια προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα» των μελών του.

 

Κύριος στόχος του Συνδικάτου είναι η επιστροφή όλων των εργαζομένων στη δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα και με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Στο ίδιο πλαίσιο τα μέλη του Συνδικάτου θεωρούν οτι η κυβέρνηση σιωπά επιβεβαιώνοντας το τι έχει αποφασίσει για τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού για μετά την επανεκκίνηση.

«Με ελεύθερες τις απολύσεις, χωρίς διασφάλιση της επαναπρόσληψης, με αβεβαιότητα για εφαρμογή ακόμη και αυτών των ανεπαρκών μέτρων που στήριξαν για ελάχιστο χρόνο το εισόδημά μας μέχρι σήμερα και κυρίως με το νέο νόμο που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, θα ανοίξουν εργοδότες και κυβέρνηση τον τουρισμό για το 2021» αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου που δόθηκε στη δημοσιότητα, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση.

«Με την πανδημία να θερίζει, με τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό να έχουν εξαντλήσει προ πολλού τις αντοχές τους, με τον εμβολιασμό να κοντράρει στους ανταγωνισμούς των πολυεθνικών θα ανοίξουν μεταφορές και ξενοδοχεία, δίχως ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας της υγείας εργαζομένων και επισκεπτών. Το μέλλον που μας  ετοιμάζουν δεν είναι αυτό που ονειρευόμαστε, αυτό που έχουμε ανάγκη» υποστηρίζει το Συνδικάτο και  καλεί τα μέλη του και συνολικά τους εργαζόμενους σ επισιτισμό και τουρισμό για συμμετοχή  στην Εργατική Πρωτομαγιά στις 6 του Μάη με 24ωρη απεργία

You might also like