Τσίπουρο Οικογένειας Σπυρόπουλου στο Πασχαλινό τραπέζι

Εκλεκτό τσίπουρο από την Εύβοια για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Το Πάσχα πλησιάζει και τα γεύματα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Λαμπρής χρειάζονται για συντροφιά το τσίπουρο, το παραδοσιακό Ελληνικό απόσταγμα. Επιλέγουμε επώνυμο εμφιαλωμένο τσίπουρο που μας εξασφαλίζει την ποιότητα και την μοναδική γεύση.

 

Τα λαδερά, τα όσπρια, τα θαλασσινά αλλά και όλα τα άλλα νόστιμα νηστίσιμα φαγητά θα αναδειχθούν από το τσίπουρο Σπυρόπουλου που φτιάχνεται με πολύ μεράκι και αγάπη στην Νότιο Εύβοια. Όποια συνταγή και αν ακολουθήσουμε για την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, θα γίνει ακόμα πιο λαχταριστή δίπλα σε ένα ποτήρι τσίπουρο. Με τσίπουρο θα ευχηθούμε και θα τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας δίπλα στα μεζεδάκια που θα στολίσουν το Πασχαλινό τραπέζι, όσο περιμένουμε να ετοιμαστεί ο οβελίας. Και φυσικά το αρνάκι, το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι θα ‘χρειαστούν’ το παραδοσιακό ελληνικό απόσταγμα μας για παρέα!

Τα χαρακτηριστικά του τσίπουρου

Άριστης ποιότητας στέμφυλα, νερό από φυσική πηγή της Δίρφυς, φροντίδα και πολύ μεράκι είναι η συνταγή για αυτό το εκλεκτό τσίπουρο, που αφού αποσταχθεί ωριμάζει για μερικούς μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές αποκτώντας μεστό και ολοκληρωμένο χαρακτήρα.

Το χρώμα του είναι κρυστάλλινο με αρώματα αποξηραμένων βοτάνων, αρμπαρόριζας και καρυδιού. Στην γεύση είναι στρογγυλό και αρμονικό, με ευχάριστες φρουτένιες νότες να συνοδεύουν αυτές των βοτάνων και να οδηγούν σε μία κρεμμώδη και βουτυρένια επίγευση που διαρκεί για πολύ ώρα. Απολαύστε το με ψάρια και θαλασσινά, λαχανικά, καπνιστά εδέσματα, λουκάνικα, αλλαντικά, κεφτέδες, τυριά, ελιές και τουρσιά.

You might also like