Ξεκίνησε στον Πειραιά το εστιατόριο Lotos

Mε φυτική Μεσογειακή κουζίνα

Νέο εστιατόριο το μενού του οποίου επιμελείται ο σεφ  Νίκος Γαϊτάνος ξεκίνησε στις 19 Απριλίου 2021 τη λειτουργία του στον Πειραιά. Ο Λωτός είναι ένα αποκλειστικά φυτικό εστιατόριο το οποίο όμως απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Ιδιοκτήτης του νέου εστιατορίου είναι ο Γαβριήλ Αλμυρούδης.

 

Όπως δηλώνει στο Grill ο Νίκος Γαϊτάνος, «Το σκεπτικό μας ήταν καταρχήν ένα αποκλειστικά φυτικό εστιατόριο που δεν υπάρχει άλλο στον Πειραιά και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε ένα μενού με μεσογειακές βάσεις με έμφαση στην υγιεινή διατροφή αλλά ταυτόχρονα και πολύ νόστιμο, προσφέρουμε  πιάτα ελληνικής και γενικά μεσογειακής  κουζίνας,αλλά σε μια εναλλακτική εκδοχή, χωρίς ζωικά, επεξεργασμένα, σόγια, γλουτένη, τηγανιτά».

 

Στο μενού του εστιατορίου Λωτός  υπάρχουν επιλογές όπως μουσακάς, παστίτσιο, καρμπονάρα με βασική πρωτεΐνη από όσπρια ή μανιτάρια, μπεσαμέλ από πρωτεΐνη φακής και ζυμαρικά από κόκκινες φακές.

 

Ο Νίκος Γαϊτάνος είναι από τους πρώτους σεφ που ασχολήθηκαν επαγγελματικά με τη χορτοφαγική κουζίνα. Έχει συνεργαστεί με πολλά εστιατόρια και εταιρείες τροφίμων σε όλη την Ελλάδα για τη δημιουργία μενού και συνταγών. Επίσης έχει πολλές συνεργασίες με εστιατόρια και ξενοδοχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει γράψει τα βιβλία μαγειρικής ‘Dirty Veagan’, ‘My vegan workshop recipies’ και ‘Μαγειρεύουμε σπίτι’. «Δεν απευθυνόμαστε μόνο σε  vegans, στόχος μας είναι να προσελκύσουμε και όσους ενδιαφέρονται για την υγιεινή διατροφή, αλλά και όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό»  μας λέει ο σεφ του Λωτού.


Lotos, Σκουζέ 1, Πειραιάς, Τηλ. 210 429 2935

 

You might also like