Αναβάλλεται για το 2022 το Lesvos Food Fest

Ανησυχία για τα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Ένα από τα πολλά κι εξαιρετικά ενδιαφέροντα γαστρονομικά φεστιβάλ του καλοκαιριού, το Lesvos Food Fest, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί φέτος στη Λέσβο το διάστημα 5-12 Ιουλίου, αποφάσισε να την αναβολή του  για το 2022.

 

Στην ανακοίνωσή του το Φεστιβάλ αναφέρει συγκεκριμένα:  «Ελπίζοντας  το 2022 να έχουμε τη δυνατότητα να βιώσουμε την εμπειρία του Lesvos Food Fest απρόσκοπτα και με όλες μας τις αισθήσεις, αναζητήσαμε εναλλακτικές προτάσεις για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης. Η πρόταση που επικράτησε φέτος είναι το “Lesvos Food Fest Challenge” η οποία προσαρμόζεται πλήρως στις νέες τάσεις της COVID εποχής και έχει ως στόχο να ταξιδέψει τη Λεσβιακή γαστρονομία στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Στα πλαίσια της δράσης προ(σ)καλούμε τους παραγωγούς της Λέσβου και τους συνεργαζόμενους chef, μάγειρες και food bloggers εκτός Λέσβου σε μια δράση δικτύωσης, συνεργασίας και επικοινωνίας. Όσοι από τους παραγωγούς επιθυμούν να «ταξιδέψουν» τα προϊόντα τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό για δοκιμασίες, μαγειρέματα και παρουσιάσεις παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με το Γραφείο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου. Μείνετε συντονισμένοι με το site και τα social media του Lesvos Food Fest.»

Αξίζει να αναφέρουμε οτι η Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού του Βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε πρόσφατα οτι σχεδιάζει τη διοργάνωση γαστρονομικών εκδηλώσεων σε δύο περιοχές της Λήμνου για το φετινό καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα σχεδιάζει τη διοργάνωση μιας επιστημονικής ημερίδας στη Μύρινα (με θέμα: Τοπικά προϊόντα Λήμνου & Διατροφική αξία), με ειδικούς επιστήμονες και καθηγητές που πραγματεύονται σε αυτά τα αντικείμενα και έχουν εντρυφήσει στη συγκεκριμένη θεματολογία και, παράλληλα, τη διοργάνωση ενός διπλού Φεστιβάλ γαστρονομικού και οινικού πολιτισμού στη Μύρινα & στο Μούδρο.


Φωτογραφίες: Από παλαιότερες διοργανώσεις του Lesvos Food Fest . 

You might also like