Οι όροι της επανεκκίνησης της εστίασης

Δυσφορία για τη μουσική- Κλείσιμο στις 10.45 κάθε βράδυ.

Εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία θα προσδιορίζει συγκεκριμένα τον τρόπο της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 3 Μαΐου 2021, η αγορά προετοιμάζεται για την επανεκκίνηση και παρά τις επιμέρους γκρίνιες (π.χ. για το ζήτημα της μουσικής), το κλίμα είναι θετικό.

 

Αν και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, την υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση, η επανέναρξη της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης είναι γεγονός και αναμένεται με ενδιαφέρον η επόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου, η ημέρα που θα δοκιμαστεί η απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων.


Σημειώνεται ότι από την Δευτέρα 3 Μαΐου για τη μετακίνηση σε καταστήματα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.


Η επανέναρξη θα πραγματοποιηθεί  στις 3 Μαΐου κι επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων και μόνο χώρων, υπό τους όρους που έχουν τεθεί και μόνο για καθήμενους. Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει τη χρήση ημιυπαίθριων χώρων, δηλαδή  εκείνου του στεγασμένου χώρου του κτιρίου, του οποίου η μία τουλάχιστον πλευρά είναι ανοιχτή προς τον κοινόχρηστο χώρο ή τους ακάλυπτους χώρους που δεν προσμετρώνται στην κάλυψη και οι υπόλοιπες πλευρές του ορίζονται από τοίχους ή κατακόρυφα φέροντα και μη στοιχεία και χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση ή προσωρινή παραμονή ανθρώπων. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προς τα κυβερνητικά στελέχη για το πότε θα επιτραπεί η χρήση κι αυτού του είδους των χώρων, δεν έχει δοθεί προς το παρόν απάντηση.

Χωρίς μουσική

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την αναμενόμενη ΚΥΑ, δεν επιτρέπεται, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά, γεγονός το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλη απογοήτευση στις τάξεις των επαγγελματιών. Αν και η αντιπολίτευση κάνει λόγο για παράλογη απόφαση, οι ιατροί που φαίνεται πως εισηγήθηκαν το μέτρο θεωρούν οτι χωρίς μουσική θα μπορούν πιο εύκολα να επικοινωνούν και να ακούγονται δύο άνθρωποι που βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση από την συνηθισμένη, χωρίς να χρειάζεται να πλησιάζουν τα πρόσωπά τους.

Από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα το πέρας της κυκλοφορίας καθορίζεται στις 23:00 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45. «Σε κάθε περίπτωση όλοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 23:00 ακριβώς» ανέφερε στην παρουσίαση των μέτρων την Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

You might also like