Συνταγή: Μοσχαράκι κοκκινιστό με φλωμάρι

Μια συνταγή της Μαρίας Καλλιγερή, από την Ταβέρνα Καλουδίτσα της Λήμνου

Το Grill παρουσιάζει μια συνταγή από την Λήμνο με την πλούσια πρωτογενή παραγωγή και τη μακραίωνη γαστρονομική παράδοση. Μας την παραχώρησε ο φορέας Lemnos Philema και η Άνθεια Κώτση,  που εδώ και μερικά χρόνια διοργανώνει κάθε  καλοκαίρι στο νησί ένα σημαντικό γαστρονομικό και οινικό φεστιβάλ, με στόχο την προβολή και την προώθηση των εκλεκτών τοπικών προϊόντων και μαρκών. Ευχαριστούμε την Μαρία Καλλιγερή, από την Ταβέρνα Καλουδίτσα, μια παραδοσιακή ταβέρνα στο Πλατύ της Λήμνου, για την παραχώρηση της συνταγής.

 

Μοσχαράκι κοκκινιστό με φλωμάρι

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχαρίσια ελιά
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι λευκό
  • 5 ώριμες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Μπαχάρι
  • Κανέλα
  • 1/2 πακέτο φλωμάρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Τα σοτάρουμε σε μια  κατσαρόλα μέχρι να πάρουν χρώμα, εν συνεχεία προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Αφού τα αφήσουμε λίγο να  σοταριστούν προσθέτουμε το κρασί  και το αφήνουμε για λίγο να  μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες  που τις έχουμε περάσει από το μπλέντερ και τα μπαχαρικά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με λαδόκολλα και το καπάκι της και την βάζουμε στον ξυλόφουρνο για περίπου τρεις ώρες. Εναλλακτικά μπορείτε να το ψήσετε σε ηλεκτρικό φούρνο για περίπου 3 ώρες στους 150 βαθμούς κελσίου.

Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε λίγο νερό και τα ζυμαρικά μας και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7 λεπτά.

Σερβίρουμε με τριμμένο μελίχλωρο.

You might also like