Καλώς ήλθες εστίαση

Μετά από μισό χρόνο …‘τραπεζάκια έξω’

Κανονικά λειτουργεί και πάλι από το πρωί η εστίαση στη χώρα μας ύστερα από ένα μεγάλο lockdown έξι μηνών, το δεύτερο και μεγαλύτερο κι ελπίζουμε το τελευταίο, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

 

Από το πρωί οι καφετέριες και αργότερα τα εστιατόρια υποδέχονται τους πελάτες τους μετά από έξι μήνες και στην επανεκκίνηση σύμμαχος είναι ο καιρός που επέτρεψε από το πρωί την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες και σε κοινόχρηστους χώρους.

 

Στη Νέα Σμύρνη, απ΄ όπου οι φωτογραφίες του Grill, η δημοτική αρχή φάνηκε γενναιόδωρη με τους επιχειρηματίες που ανέπτυξαν καθίσματα και τοποθέτησαν τραπεζάκια σε κοινόχρηστους χώρους που είχαν χρησιμοποιηθεί μετά την άρση του πρώτου lockdown τον Μάη του 2020, ενώ νέοι χώροι έχουν προστεθεί στις δυνατότητες των καταστηματαρχών.

Οι όροι λειτουργίας

Η λειτουργία πραγματοποιείται μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

  • Είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης, το κόστος του ενός εξ’ αυτών βαρύνει το Κράτος.
  • Επιτρέπεται μόνο η παρουσία καθήμενων πελατών.
  • Είναι υποχρεωτική η απολύμανση των καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια, όπως επίσης παροτρύνεται η χρησιμοποίηση ψηφιακών καταλόγων για τη χρησιμοποίησή τους από τους καταναλωτές.
  • Είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος πάνω στο τραπέζι.
  • Μέχρι έξι άτομα είναι ο πληθυσμός που ορίζεται σε κάθε τραπέζι.
  • Είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά το χρόνο αναμονής και είναι ισχυρή η σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ.
  • Οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων διαμορφώνονται σύμφωνα με τη διάταξη των καρεκλών και ξεκινάνε από τα 90 εκατοστά και φτάνουν ως το 1,8 μέτρο ανά περίπτωση.
  • Επιτρέπεται η χρήση φυσικά των μπαρ από τους πελάτες με την τοποθέτηση δύο σκαμπό μαζί και απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό. Κλειστά παραμένουν από τις 11 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
Ντεμπούτο για το εστιατόριο ιταλικής κουζίνας Vissente στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης που ανοίγει για πρώτη φορά με την επανεκκίνηση της εστίασης
You might also like