Ανοίγει η πλατφόρμα επιδότησης για την εστίαση

Από την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 μέχρι τις 31 Ιουλίου οι αιτήσεις

Χαρμόσυνα νέα για τον κλάδο της εστίασης καθώς η πολυπόθητη επιδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πλέον αποδεσμευτεί και αναμένεται να αξιοποιηθεί για την στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων που υποφέρουν. Αφορά αποκλειστικά και μόνο σε κεφάλαιο κίνησης.

 

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων της κρατικής επιδότησης των πρώτων υλών για τις επιχειρήσεις εστίασης, θα ανοίξει την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 31 Ιουλίου. Έως τέλος Δεκεμβρίου η υποβολή των τιμολογίων για τις αγορές που θα πραγματοποιηθούν απο τους επαγγελματίες.

Τα νέα παρουσίασε ο ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά την έναρξη της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, την προσεχή Πέμπτη 13 Μαΐου,  η πλατφόρμα θα λειτουργήσει δοκιμαστικά και την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 14 Μαΐου, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία για την έναρξη υποβολής αιτήσεων, οι οποίες θα μπορούν να κατατίθενται έως τις 31 Ιουλίου.

Ο υπουργός ανέφερε πως στην πλατφόρμα θα εμφανίζεται το ποσό που δικαιούται ο καθένας, ώστε οι δικαιούχοι να το γνωρίζουν εκ των προτέρων και να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός τους. Σημείωσε δε πως εάν ένας δικαιούχος θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει να καλύψει το σύνολο του ποσού με τιμολόγια και αποδείξεις θα μπορεί να αιτηθεί ποσό ανάλογα με τις ανάγκες του, για να μην μπαίνει μετέπειτα σε διαδικασίες επιστροφής. Η υποβολή των τιμολογίων για την επιδότηση θα μπορεί να γίνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

You might also like