Hard Rock & Yoko Ono τιμούν το Imagine του 1971

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν την παγκόσμια πείνα

Η Hard Rock International ανακοίνωσε τη συνεχιζόμενη συνεργασία της με τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό WhyHunger και την θρυλική ακτιβίστρια και καλλιτέχνιδα Yoko Ono Lennon προκειμένου να ξεκινήσει την εκστρατεία “Imagine There’s No Hunger”, μια ενωτική προσπάθεια ευαισθητοποίησης και χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πείνας και φτώχειας.

 

Ως μέρος της καμπάνιας και εμπνευσμένη από το εμβληματικό τραγούδι του John LennonImagine” το οποίο φέτος γιορτάζει την 50ή επέτειο από την κυκλοφορία του, το Hard Rock παρουσιάζει την 37η συλλογή-σήμα κατατεθέν του – την συλλογή John Lennon, “Imagine There’s No Hunger” – για αγορά στο διαδίκτυο αλλά και σε όλα τα Hard Rock ξενοδοχεία, Cafe και καζίνο σε όλον τον κόσμο. Η συλλογή θα περιλαμβάνει μια ευρεία ποικιλία προϊόντων, όπως μεταξύ άλλων πουκάμισα σε δύο σχέδια, ένα καπέλο, μία μίνι κιθάρα με βάση και μία αναμνηστική καρφίτσα, με τα αντικείμενα να κυμαίνονται σε τιμές από 16,00 έως 29,50 δολάρια.

«Αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στο πλευρό του WhyHunger εδραιώνοντας σε ακόμη πιο γερά θεμέλια τη συνεργασία μας, μία σχέση που μέχρι στιγμής έχει ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση περισσότερων από 6,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πείνας και φτώχειας», δήλωσε ο Jon Lucas, Διευθύνων Σύμβουλος της Hard Rock International. «Με τη μουσική να βρίσκεται πάντοτε στον πυρήνα του Hard Rock, η φετινή εκστρατεία έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς επιθυμία μας είναι να τιμήσουμε την κληρονομιά του John Lennon και την 50ή επέτειο του «Imagine», κάνοντας μεγάλα και ουσιαστικά βήματα προς την ευαισθητοποίηση του κοινού με το να υποστηρίζουμε την κοινή αποστολή του WhyHunger και του Hard Rock για τον τερματισμό και την καταπολέμηση της πείνας».

Ξεχωριστή συλλογή

Προκειμένου να κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή τη συγκεκριμένη συλλογή, το Hard Rock συνεργάστηκε με την WhyHunger και δεσμεύτηκε πως το 30% των εσόδων από τις νέες πωλήσεις των προϊόντων της, με ελάχιστο ποσό συνεισφοράς τα 450.000 δολάρια, θα πάνε στην υποστήριξη της WhyHunger και την αποστολή της να τερματίσει την παγκόσμια πείνα και φτώχεια. Hard Rock και WhyHunger μαζί, έχουν βοηθήσει κοινότητες σε 31 χώρες να καλλιεργήσουν θρεπτικά τρόφιμα ώστε να παρέχουν 9,8 εκατ. γεύματα σε 120.600 παιδιά και τις οικογένειές τους.

Η αρχική συλλογή προϊόντων κυκλοφόρησε τον Απρίλιο. Επιπλέον προϊόντα θα κυκλοφορήσουν και τον Σεπτέμβριο για να τιμήσουν την κυκλοφορία του ‘Imagine’ (Σεπτέμβριος 1971).

 

«Γνωρίζουμε καλά πως η πείνα είναι ένα επιλύσιμο πρόβλημα και η θρεπτική τροφή αποτελεί βασικό και απαραβίαστο ανθρώπινο δικαίωμα. Με τις επιπτώσεις της πανδημίας, τα ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας οδηγήθηκαν στα ύψη σε όλον τον κόσμο καθιστώντας πιο σημαντική από ποτέ τη συνεργασία για αποτελεσματικές λύσεις. Η συνεργασία μας με την Yoko Ono Lennon και τη Hard Rock International μας εξουσιοδοτούν να προωθήσουμε την αποστολή μας χτυπώντας την πείνα στις ρίζες της, ενώ αποτίουμε έναν φόρο τιμής στο όραμα που μοιράζονταν οι John Lennon και Yoko Ono Lennon στο εμβληματικό τραγούδι Imagine», σχολίασε σχετικά η Noreen Springstead, εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού WhyHunger.

«Πριν από πενήντα χρόνια, ο εκλιπών σύζυγός μου Τζον Λένον κυκλοφόρησε το τραγούδι «Imagine» με την ελπίδα να εμπνεύσει έναν κόσμο εν ειρήνη και απαλλαγμένο από την πείνα. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα, ο αντίκτυπος και το όραμά του λάμπουν πιο φωτεινά από ποτέ, όσο εμείς εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου χωρίς πείνα για τις οικογένειες σε όλο τον κόσμο σε συνεργασία με τον WhyHunger και τα Hard Rock International»,  δήλωσε από την πλευρά της η Yoko Ono Lennon.

Η νέα σειρά προϊόντων έχει ως σχεδιαστική έμπνευση τις εμβληματικές φωτογραφίες και το εξώφυλλο του άλμπουμ Imagine: John Lennon, με ισχυρό το αίσθημα ελπίδας και αισιοδοξίας στην αποστολή της εκστρατείας για τον τερματισμό της πείνας και της φτώχειας. Όσοι θέλουν να αγοράσουν αντικείμενα από τη συλλογή του Hard Rock εμπνευσμένη από τον John Lenon, “Imagine There’s No Hunger” μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση www.shop.hardrock.com/en-us/john-lennon-imagine .

Περισσότερα από 25 χρόνια πριν, το Hard Rock ανέπτυξε την ιδέα της συνεργασίας με παγκοσμίου φήμης μουσικούς και συγκροτήματα ώστε να δημιουργήσει ευφάνταστα σχέδια που θα μετατρέπονταν σε προϊόντα περιορισμένης έκδοσης και θα πωλούνταν από τα Hard Rock σε όλον τον κόσμο. Ένα σημαντικό μέρος της λιανικής τιμής από την πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων ωφελεί την προτιμώμενη φιλανθρωπία του καλλιτέχνη.


Μουσικοί όπως οι Bruce Springsteen, Pitbull, Rihanna, Imagine Dragons, U2, KISS, Eric Clapton, The Who, Jon Bon Jovi, Linkin Park, Shakira και Ringo Starr έχουν λάβει μέρος στις συλλογές και το πρόγραμμα Artist Spotlight, τα οποία έχουν συγκεντρώσει εκατ. δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς παγκοσμίως.

You might also like