Κλείνουν -λόγω σεξουαλικού σκανδάλου- εστιατόρια στις ΗΠΑ

Δύο εστιατόρια του σεφ Εντουάρντο Τζόρνταν,  που κατηγορείται από 15 εργαζόμενες

 Τα εστιατόρια Salare και JuneBaby του Σιάτλ των ΗΠΑ έκλεισαν επ ‘αόριστον μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Seattle Times, στο οποίο αναφερόταν ότι ο ιδιοκτήτης των εστιατορίων σεφ  Edouardo Jordan κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 15 γυναικών κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

 

Ο  Εντουάρντο Τζόρνταν, ένας βραβευμένος σεφ με αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις, σε ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook  δήλωσε ότι σκοπεύει να «κάνει ένα βήμα πίσω για λίγο καιρό». Το δημοσίευμα- καταπέλτης για τον ίδιο και τα εστιατόριά του αναφέρει ότι  στις αρχές υπάρχουν μαρτυρίες περίπου 15 υπαλλήλων των εστιατορίων του  που τον κατηγορούν για σεξουαλική επίθεση ή ανεπιθύμητα αγγίγματα.

Στο δημοσίευμα των Seattle Times, γυναίκες εργαζόμενοι στα εστιατόρια του Εντουάρντο Τζόρνταν παραθέτουν ιστορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης που πηγαίνουν αρκετά χρόνια πίσω αλλά και κάποιες πρόσφατες (ανεπιθύμητα φιλιά εν ώρα ή εκτός εργασίας, αγγίγματα στην κουζίνα, σεξουαλικά σχόλια εν ώρα εργασίας κ.ά.).

Ο Τζόρνταν είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα — πριν δημοσιευτεί το συγκεκριμένο άρθρο — ότι σχεδίαζε να κλείσει οριστικά το εστιατόριο Salare στις 3 Ιουλίου ως αποτέλεσμα της πανδημίας ενώ σχεδίαζε να συγχωνεύσει το JuneBaby με το αδελφό εστιατόριο Lucinda Grain Bar.


Ο σεφ κι επιχειρηματίας Εντουάρντο Τζόρνταν κατηγορείται από 15 εργαζόμενες των εστιατορίων του για σεξουαλική προσβολή

 

 

«Λυπάμαι βαθύτατα αν η συμπεριφορά μου προσέβαλε ποτέ κάποιον ή έκανε κάποιον να νιώσει άβολα. Υπήρξαν  στιγμές όπου πήρα κάποιες αποφάσεις που έχουν επηρεάσει αρνητικά τους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί αλλά  δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μου να δημιουργήσω  μια κουλτούρα στον χώρο εργασίας που να κάνει  τους συναδέλφους ή τους εργαζόμενους να αισθάνονται μειονεκτικά» έγραψε στον λογαριασμό του ο σεφ που πάντως αρνείται τις κατηγορίες.

Τα δύο εστιατόρια είναι μέρος μόνο από μια πολύ μεγάλη ομάδα εστιατορίων που έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ εξαιτίας σεξουαλικών σκανδάλων ενώ πολλοί Aμερικανοί σεφ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το κίνημα #MeToo που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών κι ενάντια στο φαινόεμνο της σεξουαλικής κακοποίησης.

You might also like