Τέλος για τα take away cocktails στη Νέα Υόρκη

Το -ευεργετικό λόγω πανδημίας- μέτρο, έληξε στις 24 Ιούνη

Ένα από τα πρώτα μέτρα που πάρθηκαν στην εστιατορική αγορά της Νέας Υόρκης τον Μάρτιο του 2020, αμέσως μετά το lockdown,  προκειμένου να δημιουργηθεί ένα κάποιο εισόδημα για τους εστιάτορες και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες ήταν το να επιτρέπεται στα καταστήματα εστίασης να προσφέρουν ως take away μαζί με το φαγητό και τα cocktails που ούτως ή άλλως προσέφερε το εστιατόριο. Το μέτρο αυτό έληξε στις 24 Ιούνη καθώς η αγορά στη μεγαλούπολη αποκαθίσταται.

 

Την απόφαση ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ο Κυβερνήτης Andrew Cuomo, κλείνοντας με τον τρόπο αυτό μια σειρά από μέτρα που είχαν παρθεί πέρυσι για να στηριχθεί το εισόδημα των επιχειρήσεων. «Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης έληξε. Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο» σχολίασε ο εμβληματικός κυβερνήτης.

Πληροφορίες ήθελαν τον  Cuomo  να επεκτείνει το πρόγραμμα για τα κοκτέιλ για μερικές εβδομάδες μέχρι τις 5 Ιουλίου, αλλά ορισμένοι θεσμικοί φορείς και κάποιες από τις  επαγγελματικές οργανώσεις της Νέας Υόρκης ζητούν τώρα να μπει τέλος στην πολιτική των take away κοκτέιλ.

Σε ανακοίνωσή της η New York State Liquor Authority αναφέρει σχετικά: «Με το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή  στις προ πανδημίας αρχές λειτουργίας των καταστημάτων , τα προσωρινά προνόμια που σχετίζονται με την πανδημία όπως η εκτός καταστήματος  παράδοση αλκοολούχων ποτών τελειώνουν». Στέλεχος της Αρχής επιβεβαίωσε οτι απαγορεύονται πλέον οι εκτός καταστήματος πωλήσεις κάθε είδους αλκοολούχου ποτού με εξαίρεση τη μπίρα, σε εστιατόρια και μπαρ. Η μπίρα ήταν άλλωστε το μόνο αλκοολούχο ποτό που μπορούσε να πωληθεί εκτός καταστήματος και προ πανδημίας.

 

 


O Andrew Rigie, ο εκτελεστικός διευθυντής της NYC Hospitality Alliance (αριστερά) με τον Κυβερνήτη Cuomo.

Η αντίθετη άποψη

«Είναι μια πραγματική ντροπή, το γεγονός ότι ο κρατικός νομοθέτης δεν επέκτεινε την πώληση αλκοόλ εκτός καταστήματος προκειμένου να υποστηρίξει τα εστιατόρια που παλεύουν για ανάκαμψη και δεν διατηρεί μια πρακτική που έγινε τόσο δημοφιλής στο νεοϋορκέζικο κοινό»  δήλωσε σε κλαδικό περιοδικό των ΗΠΑ ο Andrew Rigie, ο εκτελεστικός διευθυντής της NYC Hospitality Alliance, του σημαντικού φορέα των επαγγελματιών της πόλης που έπαιξε μείζονα ρόλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Από την πλευρά μας θα πιέσουμε για να επανέλθει το μέτρο κατά την επανεξέταση των θεσμικών ζητημάτων του κλάδου η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2022» υποστήριξε ο Andrew Rigie. Η πώληση οινοπνεύματος εκτός καταστήματος και μέσω delivery έχει ήδη γίνει μόνιμη σε σχεδόν δώδεκα Πολιτείες των ΗΠΑ. Στο Τέξας οι πωλήσεις εκτός καταστήματος νομιμοποιήθηκαν τον Μάιο,  ακολούθησε η  Φλόριντα, ενώ στις αρχές Ιουνίου, και η Καλιφόρνια επέκτεινε τη νόμιμη πώληση αλκοόλ εκτός καταστήματος και για delivery μέχρι το τέλος του 2021.

You might also like