Εκνευρισμός στην εστίαση από τα μέτρα

Έντονη ανησυχία από τα τοπικά lockdown

Το χειρότερο σενάριο για την εστίαση μοιάζει να είναι προ των πυλών καθώς από το Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η κυβέρνηση προχώρησε στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου που βρίσκεται πλέον στο ‘κόκκινο’.

 

Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο (το μέτρο ξεκίνησε το Σάββατο το απόγευμα.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί, αλλά η Πολιτική Προστασία υποσχέθηκε «ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης».

Η Πολιτική Προστασία τονίζει ότι όσο στη Μύκονο, όσο και  σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Την ίδια στιγμή εκνευρισμό προκαλεί στους εστιάτορες και τους επιχειρηματίες της διασκέδασης το γεγονός ότι η τήρηση των σύνθετων μέτρων που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την κυβέρνηση, βρίσκεται  στα χέρια τους, καθώς αυτοί καθίστανται υπεύθυνοι για τον έλεγχο της εισόδου των πελατών τους στο κατάστημα.

Δόθηκαν επίσης στη δημοσιότητα τα σήματα που πρέπει να φέρουν τα καταστήματα το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διευκολύνεται η προσέλευση των πελατών και να διενεργείται ορθά ο έλεγχος.

You might also like