Η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή στην οποία ενημερώνει τα μέλη της οτι μετατίθεται για τις 29 Αυγούστου ο Μαραθώνιος Γαστρονομίας.
Η επιστολή έχει ως εξής:
« Αγαπητά μέλη,
Σας ενημερώνουμε πως με σεβασμό για όλη την κατάσταση που επικρατεί στο νομό Αττικής, με πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει περιουσίες συνανθρώπων και συναδέλφων μας, αποφασίστηκε από τους διοργανωτές (Δήμος Μαραθώνα, Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής – Ε.Ε.Ε.Σ.Α – Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος – Chef’s Club of Greece – και η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών -ΠΟΣΠΛΑ) η αλλαγή ημερομηνίας του Μαραθωνίου Διαγωνισμού Γαστρονομίας για την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, στο Μουσείο Μαραθωνίου στις 19:30».
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΕΕΣΑ, με το συγκεκριμένο φεστιβάλ, αλλά και με παρόμοιες εξωστρεφείς δράσεις, διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε, να τονωθεί η επιχειρηματικότητα του κλάδου της εστίασης και να προβληθεί τόσο η τοπική επιχειρηματικότητα, αλλά και το σήμα της ελληνικής κουζίνας.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν δύο διαγωνισμοί. Και οι δυο διαγωνισμοί αφορούν επαγγελματίες και ερασιτέχνες.
- Διαγωνισμός μαγειρικής (κατηγορίες: κοτόπουλο & ψάρι),
- Διαγωνισμός ζαχαροπλαστικής (ελεύθερη συνταγή, με θέμα τα καλοκαιρινά φρούτα, η οποία προσκομίζεται έτοιμη).
Το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου βρίσκεται επί της Λεωφόρου Μαραθώνος και 25ης Μαρτίου, στον Μαραθώνα Αττικής.