Το Signed by Nature στους Χρυσούς Σκούφους 2021

Με  αρνάκι αυτόχθονης φυλής Φλώρινας - Πελαγονίας

Με τον πιο λαμπρό τρόπο επιβεβαιώθηκε ακόμα μια φορά η υψηλή διατροφική και γευστική αξία της των προϊόντων της ελληνικής εκτατικής και φυσικής αιγοπροβατοτροφίας.  Στους Χρυσούς Σκούφους 2021, πρωταγωνίστησε  το αρνάκι αυτόχθονης φυλής Φλώρινας – Πελαγονίας, τη γευστική μοναδικότητα, του οποίου ανέδειξε ο βραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι.

 

Μια από τις φυλές που προτείνει το πρόγραμμα Signed by Nature, το οποίο, με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρωτοβουλία της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, συμβάλλει στην εδραίωση της ορθολογικής παραγωγής και κατανάλωσης, με την ανώτερη ποιότητα που εξασφαλίζουν οι ορθές πρακτικές της αειφόρου αιγοπροβατοτροφίας. Στόχος είναι να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των σπάνιων αυτών προϊόντων και να αποκτήσουν εξέχουσα θέση στην ελληνική γαστρονομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια δράση, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Μπριγάδας των Σεφ/Slow Food και στοχεύει να γίνουν οι σεφ κοινωνοί των μηνυμάτων του προγράμματος, εντάσσοντας στις δημιουργίες τους προϊόντα που παράγονται με αειφόρο τρόπο.

Ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι με τον σεφ Νίκο Φωτιάδη – πρόεδρο της Μπριγάδας των Σεφ/Slow Food και τον πρόεδρο της ΕΔΟΚ Ελευθέριο Γίτσα.

 

«Σκοπός είναι η αναγνώριση και ανταμοιβή της μεγάλης προσπάθειας των παραγωγών για να συνεχίσουν να δίνουν αυτά τα ιδιαίτερα προϊόντα, προστατεύοντας τη βιοποικιλότητα» σημειώνει σε δήλωσή της, με αφορμή την εκδήλωση των Χρυσών Σκούφων 2021 η Βίκυ Κωστοπούλου, συντονίστρια του προγράμματος, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία της σύνδεσης της υψηλής γαστρονομίας με την αειφορία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 13 Σεπτεμβρίου στο Grand Ballroom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», όπου βραβεύθηκαν συνολικά 55 εστιατόρια.

You might also like