Λουκάνικο Λευκάδας με λαχανικά και μανιτάρια

Μια συνταγή από την Όλγα Μανωλίτση (Λευκάδα)

Η Όλγα Μανωλίτση είναι ένας θρύλος της ελληνικής μαγειρικής, μια εμβληματική προσωπικότητα του γενέθλιου τόπου καταγωγής της, της Λευκάδας αλλά και μια επιχειρηματίας στο χώρο των παραδοσιακών τροφίμων.

Ξεκίνησε να μαγειρεύει κουλούρια με λευκαδίτικο λάδι και αρωματικά στην ηλικία των 5 ετών, με την μητέρα της και την γιαγιά της και συνεχίζει σήμερα να μαγειρεύει τις παραδοσιακές συνταγές της Λευκάδας με την ίδια αγάπη και ευχαρίστηση όπως όταν ήταν μικρό κοριτσάκι. Το 2011 δημιούργησε την πρώτη Λευκαδίτικη εκπομπή μαγειρικής η οποία ονομάστηκε ‘My Lefkada Chef’- ελεύθερα προσβάσιμη στο διαδίκτυο.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων, Αρχιζαχαροπλαστών, Αρτεργατών & Επιστημόνων Επισιτισμού Αττικής (το γνωστό Chefs Club Of Attica)  και στις πρόσφατες εκλογές  του 2021 αναδείχτηκε ‘Διευθύντρια Παραδοσιακής Ελληνικής Κουζίνας’ της Λέσχης. Έχει συμμετάσχει σε πολλά Φεστιβάλ Γαστρονομίας και αποστολές, έχει παρουσιάσει τα προϊόντα του τόπου της σε εκθέσεις και εκδηλώσεις και διατηρεί οικογενειακή επιχείρηση, που έχει να κάνει με τη διατροφή και τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου της. Την ευχαριστούμε για την παραχώρηση της συνταγής της.

 

Λουκάνικο Λευκάδας με λαχανικά και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

5 μικρά λουκάνικα Λευκάδας, πικάντικα

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά κίτρινη

6-8 κρεμμυδάκια στιφάδου

1 πατάτα

6-8 baby μανιτάρια φρέσκα

4 αποξηραμένα βερίκοκα

1 σκορδάκι φρέσκο

1 καρότο

2 φύλλα μέντας

3 κουμ κουάτ

Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα- 1/2 της κούπας

Πιπέρι μαύρο

Αλάτι θαλασσινό

Ζωμός λαχανικών, μισή κούπα, που μέσα θα ρίξουμε 1 κ.γ. κουρκουμά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί να τα θωρακίσουμε καλά. Και σε φαρδιά κατσαρόλα  τα μεταφέρουμε ρίχνοντας τους τον ζωμό που έχουμε ετοιμάσει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 ως 20 λεπτά. Και προσθέτουμε λίγο λεμόνι να ‘δέσει’.


Προσοχή: Εάν έχετε δυνατή φωτιά, τα υγρά θα τελειώσουν πριν μαγειρευτεί το φαγητό.

You might also like