‘Ελεύθερη’ εστίαση για εμβολιασμένους με τα νέα μέτρα

Καταργούνται οι απαγορεύσεις στις 'κόκκινες' περιοχές

Ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και σε πρώτη φάση, θα έχουν διάρκεια 15 ημερών, μέχρι να επανεκτιμηθεί η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο εδώ και μέρες, τα νέα μέτρα παρέχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων και παραμονής στους εμβολιασμένους και πιο συγκεκριμένα, το σημαντικότερο νέο μέτρο είναι ότι  σε χώρους αμιγώς εμβολιασμένων, οι θαμώνες  δεν θα υφίστανται κανένα περιορισμό στην παραμονή τους (χρήση μάσκας επιβεβλημένη για τους πελάτες κατά την είσοδο και την έξοδο, επίσης χρήση μάσκας επιβεβλημένη για το προσωπικό).

Ταυτόχρονα  δίνεται τέλος στα τοπικά lockdown κι αυτό σημαίνει ότι  δεν θα ισχύει πλέον η απαγόρευση της κυκλοφορίας  μετά την 1.00 τη νύχτα στις κόκκινες περιοχές ενώ δεν θα ισχύει και η απαγόρευση της μουσικής σε εστίαση και διασκέδαση.

Καταργείται δηλαδή η απαγόρευση σε μουσική, χορό, και ωράριο στα καταστήματα εστίασης/ διασκέδασης. Στο άμεσο μέλλον αυτές οι ελευθερίες θα επεκταθούν και σε ανοικτούς χώρους αλλά μόνο για εμβολιασμένους.

You might also like