Αντιδρά ο κλάδος για τα ‘κλεισίματα’ αγορών

Ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ και 'απάντηση' στον υπουργό Ανάπτυξης

Αντιδράσεις προκαλούν τα νέα περιοριστικά μέτρα σε διάφορες περιοχές της χώρας όπου η επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας του κορωνοϊού παραμένει ανησυχητική και τα κρούσματα είναι ακόμα πολλά σε ημερήσια βάση. Ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη προσμονή για τα νέτα μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους πολίτες και θα τους δίνουν – κατά τα λεγόμενα- μεγαλύτερες ελευθερίες κατά την παραμονή τους σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης/ διασκέδασης.

 

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας. Ο ΣΚΕΑΝΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του οτι «από το καλοκαίρι ακόμα είχε επισημάνει ότι όταν θα έρθει η ώρα να ανοίξουν τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης, στους εσωτερικούς χώρους, θα είναι, από τη φύση των χώρων, αδύνατο να μπορέσουν οι συνάδελφοι να ελέγξουν τους πελάτες τους  αλλά και οι ίδιοι οι πελάτες να προσαρμοστούν στο να είναι εξαναγκασμένοι να είναι καθήμενοι. Από την στιγμή που αυτοί οι χώροι άνοιξαν και λειτουργούν με πλήρως εμβολιασμένους, θεωρούμε ότι πρέπει να είναι αυστηρός ο έλεγχος στην είσοδο και χωρίς κανέναν άλλον περιορισμό εντός, στα πρότυπα του εξωτερικού, εάν θέλουμε να είναι οι χώροι βιώσιμοι και οι εμβολιασμένοι να τύχουν των προνομίων που τους είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση».

Όσο αφορά τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων σχετικά με τη νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα και το ‘κοκκίνισμα’ κάποιων περιοχών της, αναφέρει οτι ο Άδωνις Γεωργιάδης «προέβη για ακόμα μια φορά σε προκλητικές δηλώσεις έναντι του κλάδου μας, που προέρχεται από δύο χρόνια ταλαιπωρίας με συνεχόμενα lock down, μετακυλίοντας την ευθύνη της κυβέρνησης στους καταστηματάρχες και το προσωπικό στο να ‘πείσει’ τους πολίτες να εμβολιαστούν. Όπως είχαμε τονίσει κατά την περίοδο του δικού μας mini lock down, δεν περισσεύει σε κανέναν, ούτε μια μέρα δουλειάς για να πηγαίνει χαμένη. Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους και τους εργαζομένους στην Θεσσαλονίκη».

 

You might also like