Η Λήμνος πάει στη Τζουτζούκα

Εκδήλωση γαστρονομίας από το Lemnos Philema στο αθηναϊκό εστιατόριο

Μια όμορφη σύμπραξη θα λάβει χώρα την Τρίτη, 12/10 στη γαστροταβέρνα Τζουτζούκα στο Ρουφ, καθώς η πρωτοβουλία Lemnos Philema και το εστιατόριο Τζουτζούκα έχουν σχεδιάσει μια ημέρα αφιερωμένη στη Λήμνο και τα προϊόντα της.

 

Η chef του εστιατορίου, Αργυρώ Κούτσου, με τους Λημνιούς chef Μαρία Καλλιγερή και Γιάννη Τριανταφύλλου έχουν σχεδιάσει ένα μενού με προϊόντα από το νησί που θα σερβίρεται αποκλειστικά αυτή την ημέρα ενώ η Μαρία θα φιλοξενηθεί και θα μαγειρέψει παρέα με την Αργυρώ, γνωστή για την χαρακτηριστική κουζίνα της την οποία αυτοπροσδιορίζει ως ‘αλήτικη’.

Πιτάκια με άφκο, λεμονάτος καβουρμάς με καλαθάκι, χταπόδι με φλωμάρι, αρνάκι με πλιγούρι είναι μερικά από τα πιάτα με πρωταγωνιστές τις Λημνιές πρώτες ύλες, ενώ δεν θα λείπουν και τα Λημνιά κρασιά.
Αυτή η σύμπραξη είναι μια προσπάθεια ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας και προϊόντων. Για τη Τζουτζούκα αυτό είναι στόχος μέσα από όλα τα πιάτα του εστιατορίου, ενώ το Lemnos Philema είναι μια προσπάθεια ανάδειξης της Λημνιακής γαστρονομίας και οίνου με δράση από το 2017.


Κρατήσεις/ πληροφορίες 21 1715 6730, tzoutzouka_rouf και @lemnosphilema

You might also like