Στη Delivery Hero πέρασε μέσω Kiosky’s το E-table

Στο πλαίσιο της εξαγοράς επιχειρήσεων του Ομίλου Μούχαλη

Η γερμανικών συμφερόντων εταιρία Delivery Hero, η οποία στην Ελλάδα ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς παραγγελιοληψίας και διανομής φαγητού μέσω της efood κι άλλων μικρότερων επιχειρήσεων που απορρόφησε τα τελευταία χρόνια, προχώρησε αυτή την εβδομάδα σε μια σημαντική εξαγορά, η οποία αναμένεται να ενισχύσει τη θέση της και στην λιανική αγορά καταναλωτικών προϊόντων. Πιο συγκεκριμένα ανακοίνωση την από τις αρχές Σεπτεμβρίου εξαγορά της ΙΝΚΑΤ (Κiosky’s) συμφερόντων του ομίλου Μούχαλη. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται κι η εξαγορά του e-table, μια πλατφόρμα για το κλείσιμο τραπεζιού σε δίκτυο συμβεβλημένων εστιατορίων.

 

Η Delivery Hero θα ελέγχει την εταιρεία διανομών του ομίλου, την την εταιρεία Άλφα διανομές, την εταιρία ΙΝΚΑΤ, την εταιρεία delivery.gr ΙΚΕ και την e-table. Αξίζει να σημειώσουμε οτι η Kiosky’s εκτός από το δίκτυο καταστημάτων που διαθέτει (Kiosky’s Convenience Stores), δραστηριοποιείται και στην ηλεκτρονική πώληση μέσω του ομώνυμου ηλεκτρονικού καταστήματος.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν με αφορμή την εξαγορά, η Kiosky’s παρουσίασε μειωμένο κύκλο εργασιών το 2020 κατά περίπου 5,4% σε σχέση με το 2019 ενώ εμφάνισε και ζημίες στη χρήση του 2020 ύψους άνω των 600.000 ευρώ.

Με την εξαγορά αυτή η εταιρεία ισχυροποιεί τη θέση της στη διανομή προϊόντων παντοπωλείου ενώ βαθαίνει ακόμα περισσότερο τη διείσδυσή της στο χώρο της διανομής και του εστιατορικού κλάδου.

 

You might also like