ΣΚΕΑΝΑ: Προσπαθεί να σώσει το Καρναβάλι

Δύο ακυρώσεις είναι πολλές για τον σημαντικό θεσμό της Πάτρας

Την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή επισκέφθηκε στα γραφεία της επιχείρησης ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας  ΣΚΕΑΝΑ,  Γιάννης Σπυρόπουλος. Κατά τη συνάντηση, η οποία όπως πάντα έγινε σε πολύ θερμό και συνεργατικό κλίμα, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των δύο φορέων.

 

Η ακύρωση των δύο τελευταίων εορτασμών του Καρναβαλιού φυσικά είχε τον κυρίαρχο ρόλο στην ατζέντα και συζητήθηκαν οι τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που έχει αφήσει πίσω στην πόλη της Πάτρας και ειδικότερα στην εστίαση. Ως μια από τις βασικότερες πηγές εσόδων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, είναι απόλυτα κατανοητό πως η οικονομική ζημιά που έχει προκληθεί είναι ανεπανόρθωτη.

Στα πλαίσια αυτά η πρόεδρος της επιχείρησης, κα Κουρή πρότεινε στον ΣΚΕΑΝΑ την συνδιοργάνωση μιας ημερίδας με προσκεκλημένους όλους τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής, με θέμα τις επιπτώσεις της ακύρωσης του Καρναβαλιού στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Πάτρας. Η ημερίδα θα έχει ως σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων ανά κλάδο και την κοινοποίησή τους στα αρμόδια Υπουργεία.

Στην συνέχεια έγινε μια παρουσίαση των επερχόμενων δράσεων που θα υλοποιηθούν στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων, που αποτελεί πλέον «Σπίτι του Καρναβαλιού» στις ανακαινισμένες του εγκαταστάσεις. Είναι ένας χώρος με μεγάλο ειδικό βάρος και ένα στολίδι για την πόλη της Πάτρας, ο οποίος θα πρέπει να στηριχθεί από όλους, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι δυνατότητες που προσφέρει. Ο ΣΚΕΑΝΑ σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση  «Καρναβάλι Πάτρας», προγραμματίζει ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στον χώρο, όπως ο «Διαγωνισμός Γαλακτομπούρεκου» που έγινε φέτος για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία.


Κεντρική φωτογραφία: Wikimedia Commons

You might also like