Τα κρασιά του Sting στην Αθήνα

Αναζητείται εμπορικός συνεργάτης

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα κρασιά που παράγει ο διάσημος rock star Sting και η σύζυγος, του Trudie Styler, στο Κτήμα τους Il Palagio στην Τοσκάνη. Η παρουσίαση έγινε στο ξενοδοχείο King George από τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση και τον γενικό διευθυντή του κτήματος Tony Sasa.

 

Με αφορμή τις συναυλίες του Sting στο Ηρώδειο και τον εορτασμό των 70ών γενεθλίων του στην Αθήνα, η εταιρεία StarWine με έδρα την Αυστρία, που διακινεί τα προϊόντα του διάσημου τραγουδιστή, διοργάνωσε ένα master class με τα κρασιά του Il Palagio και την συμμετοχή επαγγελματιών και δημοσιογράφων του οίνου. Σκοπός της παρουσίασης ήταν η γνωριμία των κρασιών του Il Palagio με το Ελληνικό κοινό αλλά και η αναζήτηση συνεργάτη/εισαγωγέα στην Ελλάδα.

O Sting και η Trudie αγόρασαν το 1996 το Il Palagio, ένα κτήμα με πανέμορφη βίλα, στην καρδιά της Τοσκάνης που περιβάλλεται από αμπελώνες, ελαιώνες, λίμνες και δάσος. Το il Palagio παράγει κρασί εδώ και περίπου 500 χρόνια με τον Sting και την Trudie να προσπαθούν να κρατούν την παράδοση του κτήματος ζωντανή. Από το 2020 έχουν φυτέψει 11 εκτάρια αμπελώνων χρησιμοποιώντας τις μεθόδους της βιολογικής καλλιέργειας. «Το κρασί είναι σαν το τραγούδι, πρέπει να λέει μία ιστορία» λέει ο Sting και γι’ αυτό τον λόγο έδωσε στα κρασιά του τα ονόματα των μεγάλων επιτυχιών του.

Από αριστερά: Alexander Andreadis (Star.wine ), Tony Sasa (Il Palagio) και Γιάννης Καρακάσης (Master of Wine).  

 

Την ώρα που ο αγαπημένος τραγουδιστής δοκίμαζε τον ήχο στο Ηρώδειο, ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης και ο Tony Sasa ταξίδεψαν το κοινό από την Αθήνα στην Τοσκάνη μέσα από τα 8 κρασιά που βρέθηκαν στα ποτήρια των προσκεκλημένων. Σε απευθείας σύνδεση από την Ιταλία, μίλησε στο κοινό και ο κορυφαίος Ιταλός οινολόγος, Riccardo Cotarella που ηγείται από το 2020 της οινολογικής ομάδας του οινοποιείου.

Δοκιμάστηκαν 2 λευκά κρασιά τα Message in a bottle και Baci Sulla Bocca, το ροζέ New Day και 5 ερυθρά, τα Message in a bottle, When we dance, La Duchessa, 1530 και Dieci. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο ελληνικής καταγωγής Alexander Andreadis, ιδρυτής της εταιρείας Star.wine που έχει την διακίνηση των κρασιών του κτήματος.

You might also like