Επιλέγουμε ευρωπαϊκό ρύζι για ένα βιώσιμο περιβάλλον

Πρώτο masterclass για το ευρωπαϊκό ρύζι στο πλαίσιο του EU RICE

To πρώτο masterclass για το ευρωπαϊκό και το ελληνικό ρύζι πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στον εξαιρετικό χώρο CWC PRO (Cooking Workshop Consulting) στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία» με τον διακριτικό τίτλο EU RICE, το οποίο υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια).

 

Στο masterclass η Rice Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα Ντίνα Νικολάου, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μεσόσπερμου ρυζιού μέσα από τη δημιουργία τριών μοναδικών συνταγών, Τερίνα λάχανου, Κολοκύθα γεμιστή, Ρυζόγαλο με κραμπλ φουντουκιού.

 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού στη διατήρηση των υγροβιοτόπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του.

Η σεφ Ντίνα Νικολάου επί το έργον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του EU RICE.

 

Οι καλεσμένοι, επαγγελματίες chef, δημοσιογράφοι και διατροφολόγοι ενημερώθηκαν για το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και ασφαλές, αφού καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς για την αγροτική παραγωγή. Τέλος, απόλαυσαν τις δημιουργίες της κας Νικολάου και της φιλόξενης ομάδας του CWC PRO.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρία NOVACERT, που έχει αναλάβει την εκτέλεση του προγράμματος και την εταιρία Chef Stories, που διοργανώνει τις εκδηλώσεις προώθησης και ενημέρωσης στην Ελλάδα. 

You might also like