ΠΟΕΣΕ: Δυσαρέσκεια και θυμός για τα νέα μέτρα

Η Ομοσπονδία ζητάει τη λήψη νέων μέτρων στήριξης του κλάδου

Δυσαρέσκεια και θυμός επικρατεί στον κλάδο της εστίασης με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον έλεγχο της πανδημίας. Ο κλάδος της εστίασης δοκιμάζεται, για μια ακόμη φορά στοχοποιείται και λαμβάνονται από την κυβέρνηση μέτρα που ισοδυναμούν με κλείσιμο των επιχειρήσεών του.

 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή το προηγούμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου,  Η κυβέρνηση περιορίζει πάνω του 50% τους δυνητικούς πελάτες της εστίασης, χωρίς κανένα αντισταθμιστικό μέτρο και με την απειλή αυστηρών προστίμων και την σφράγιση των καταστημάτων, με την επιβολή μη εφαρμόσιμων μέτρων, που ισοδυναμούν με άτυπο lockdown.

«Χωρίς να υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού στον κλάδο, μας οδηγεί σε αφανισμό και προφασιζόμενη ότι προστατεύει δήθεν την δημόσια υγεία, στοχοποιεί τον ιδιωτικό τομέα αφήνoντας στο απυρόβλητο τον δημόσιο τομέα (λεωφορεία – μετρό, σχολεία, Πανεπιστήμια) λες και  ο συνωστισμός εκεί δεν μεταδίδει τον covid-19» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η Ομοσπονδία καταλήγει στο οτι η δυναμική αντίδραση είναι το μόνο που έχει απομείνει στον κλάδο. «Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει τα περιοριστικά μέτρα στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της πανδημίας με ουσιαστική παρέμβαση».

Προτάσεις της ΠΟΕΣΕ

Η εστίαση αναζητεί μέτρα στήριξής της για την αποφυγή απώλειας επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας :

  • Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών
  • Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου
  • Επαναφορά του μέτρου αναστολή των συμβάσεων εργασίας
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, και
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021
You might also like