Εκδήλωση της Kasalias Food Industry Consultants στο Μπακάλ

Οργανοληπτική αξιολόγηση παρασκευασμάτων και αλλαντικών από πρόβειο κρέας από επαγγελματίες του χώρου

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, στο εστιατόριο ‘Μπακάλ‘ το οποίο λειτουργεί υπό τη διεύθυνση των κυρίων Ν. και Κ. Κοκκινοπλίτη και  στο πλαίσιο του προγράμματος GREQUM, διοργανώθηκε από την εταιρία Kasalias Food Industry Consultants, παρουσίαση και οργανοληπτική αξιολόγηση από επαγγελματίες του χώρου, παρασκευασμάτων και αλλαντικών από πρόβειο κρέας.

 

Σκοπός της εκδήλωσης , εκτός της αξιολόγησης, ήταν και η καταγραφή της γνώμης των ειδικών αν αυτά τα προϊόντα έχουν χώρο στην αγορά της εστίασης, όπως επίσης και η εκτίμηση της επιθυμητής τιμής κτήσης.

 

Το πρόγραμμα GRECUM  εκπονείται από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αφορά την έρευνα της ποιότητας και τις δυνατότητες ανάπτυξης της αγοράς του ελληνικού πρόβειου κρέατος. Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την τυποποίηση, με τη δημιουργία οδηγού κοπών, του κρέατος και την παραγωγή καινοτόμων παρασκευασμάτων, όπως επίσης και μελέτες σκοπιμότητας για τις επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να ασχοληθούν .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν chefs, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, διανομείς, και πανεπιστημιακοί καθηγητές. Πιο συγκεκριμένα, από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης οι καθηγητές Γ. Αρσένος, Ι. Αμβροσιάδης, Ε. Οικονόμου, Ι. Μπόσης και Θ. Καλίτσης, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων οι Ι. Σκούφος και Α. Τζώρα, από το Διεθνές Πανεπιστήμιο ο Α. Λυμπερόπουλος κ. ά.

Τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν ήταν γύρος, burger, κεμπαπάκια, καπνιστά spare ribs, καβουρμάς, σκαλοπίνια, σουβλάκια, ταλιάτα, λουκάνικα (πικάντικα, με φέτα, τζατζίκι και πολίτικο), προσούτο, ζαμπόν και σαλάμι αέρος.

You might also like