Μέλισσα- Κίκιζας: Εξαγόρασε την Terra Creta

Είσοδος στην αγορά του ελαιολάδου για την ιστορική βιομηχανία ζυμαρικών

Σημαντική εξαγορά στον κλάδο των τροφίμων ανακοινώθηκε καθώς η ιστορική βιομηχανία ζυμαρικών Μέλισσα- Κίκιζας από την Αθήνα εξαγόρασε το 100% των μετοχών της σημαντικής βιομηχανίας ελαιουργικών προϊόντων Terra Creta απο την Κρήτη.

 

Η Terra Creta με έδρα το Κολυμβάρι Χανίων δραστηριοποιείται στον κλάδο της παραγωγής έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Διαθέτει ένα υπερσύγχρονο καθετοποιημένο συγκρότημα ελαιοτριβείου και εμφιαλωτηρίου. Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Terra Creta Grand Cru ποικιλίας Κορονέικη, κατατάχθηκε το 2020 μεταξύ των δέκα καλύτερων ελαιόλαδων παγκοσμίως και ως το Νο 1 πολυβραβευμένο ελληνικό ελαιόλαδο στον κόσμο. Η Terra Creta έχει τζίρο 19 εκατ. ευρώ των οποίων το 95% εξάγεται σε 30 χώρες του εξωτερικού.

Η Μέλισσα- Κίκιζας, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία 70 ετών και αποτελεί τη Νο.1 παραγωγό ζυμαρικών στην Ελλάδα. Το 2020 έκλεισε με τζίρο 70 εκατ. ευρώ έχοντας επενδύσει στη χώρα μας περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Αλέξανδρος Κίκιζας δήλωσε: «Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά την Terra Creta και τους ανθρώπους της στην οικογένεια της Μέλισσα- Κίκιζας, . Η είσοδος μας στην κατηγορία του ελαιολάδου σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να μετεξελιχθούμε σε έναν όμιλο που θα προσφέρει σε όλον τον κόσμο, τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής διατροφής. Η Terra Creta ξεχωρίζει για τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και για το πάθος των ανθρώπων της για τη δημιουργία και παραγωγή τους. Όραμά μας είναι να δώσουμε στο ελληνικό ελαιόλαδο τη θέση που του αξίζει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».


Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός και νομικός σύμβουλος της Μέλισσα- Κίκιζας, για τη συναλλαγή.

You might also like